Kampanja na Renesansnom festivalu

FOTO/VIDEO Milanović prošetao bedemima u društvu Jakšića i dao naslutiti hoće li biti u njegovom izbornom stožeru

Idućih dana se očekuju i drugi političari na Renesansnom festivalu, možda i predsjednički kandidati.

18:58h
0
Foto: Matija Gudlin

Predsjednički kandidat Zoran Milanović danas je, u društvu gradonačelnika Mišela Jakšića, čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera i drugih lokalnih članova stranke, posjetio Renesansni festival.

Tijekom obraćanja novinarima dotaknuo se brojnih tema nacionalnog značaja, poput ostalih kandidata za predsjednika Hrvatske, nedavno napada u Kninu, HDZ-a i premijera Plenkovića.

– HDZ je organizacija bez ideologije, potpuno prazna, koja želi biti i prijatelj i neprijatelj sa svakim. Prije dva mjeseca premijer je poslao vijenac herojima Sutjeske, što su partizani. Danas su pak u Gračanima komemorirali žrtve partizanskih zločina, u kojima su, lako moguće, sudjelovali i ti heroji sa Sutjeske. To je jedna totalna konfuzija – rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na Koprivnicu, odnosno pohvalio je Sveučilište Sjever, gdje se rađa novi znanstveni kadar, ali i kritizirao zapele radove na drugom kolosijeku pruge. Na izravno novinarsko pitanje o tome hoće li koprivnički gradonačelnik Jakšić biti dio njegova izbornog stožera, nije dao jasan odgovor, ali ga je dao naslutiti.

– U mom stožeru smo ja, Orsat Miljenić i još par ljudi. Ne samo da nemamo novaca za veći, nego nemamo ni potrebe. Moj stožer neće biti veliki šator Hasan-age, već dvije male sobe – rekao je Milanović.

Idućih dana se očekuju i drugi političari na Renesansnom festivalu, možda i predsjednički kandidati.

čitam...
Loading...