PARLAMENTARNI IZBORI

FOTO/VIDEO Premijer u Koprivnici: Vaša županija je u visokom fokusu Vlade, uložili smo više od 100 milijuna kuna mjera za aktivno zapošljavanje

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Koprivnicu kako bi prisustvovao sjednici proširenog Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

18:06h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković u društvu Gordana Jandrokovića, nositelja liste HDZ-a u 2. izbornoj jedinici, danas je posjetio Koprivnicu kako bi prisustvovao sjednici proširenog Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije te sudjelovao u raspravi koja je u biti priprema za Izbore, 5. srpnja.


Dočekali su ga Darko Sobota, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i predsjednik ŽO HDZ-a naše županije i Damir Felak, saborski zastupnik te brojni drugi.

Na samom početku Plenković je rekao kako je naša županija bila u visokom fokusu Vlade proteklih nekoliko godina.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mi smo u ovu županiju uložili više od 100 milijuna kuna mjera za aktivno zapošljavanje, a kriza Covida-19 se također osjetila kod vas, tako je do sada, a prema informacijama HZZ-a, isplaćeno više od 50 milijuna kuna naknada za poslodavce u ovoj županiji – rekao je Plenković.

Dotaknuo se brze ceste te rekao da je bitno da se ona nastavi graditi, a investicija je to vrijedna više od 260 milijuna kuna koja je planirana u proračunu Ministarstvu prometa. Cesta je iznimno važna za brže povezivanje Koprivnice s mrežom brzih cesta, no tu je i željeznička pruga Mađarska granica – Križevci vrijedna oko tri milijarde kuna. Na novinarsko pitanje u kojoj je fazi gradnja brze ceste napomeuo je da je dionica do Kloštra Vojakovačkog u proračunu.

RCGO Piškornica, kaže Plenković, također je itekako važan dio HDZ-ove strategije gospodarenja otpadom.

– Nadležno Ministarstvo poduzima mjere u suradnji sa Županijom, radi se na tome – rekao je kratko.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na pitanje hoće li župan Darko Koren na čelu Mreže nezavisnih lista biti na HDZ-ovoj listi premijer je dao naslutiti da je to vrlo moguće.

– Imamo sjajnu suradnju s Darkom Korenom i njegovom strankom. Zajedno smo pobijedili na lokalnim izborima 2017. godine, a međusobna potpora je bitna za napredovanje ove županije – rekao je premijer Andrej Plenković.

Osvrnuo se i na Podravku te rekao kako ona sjajno posluje, te da je Uprava ostvarila dobre rezultate,a odgovorio je i na pitanje hoće li država prodati svoje udjele u tvrtki.

– Podravka je na puta da postane jedna od naših glavnih prehrambenih kompanija, a za vaš kraj je gospodarska kičma koja treba nositi ekonomiju i razvoj – zaključio je.

Gordan Jandroković je napomenuo kako su mu ovo već 6. parlamentarni izbori, no ovoga puta očekuje da će HDZ ponoviti rezultat iz 2016. godine.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Poštujemo konkurenciju, ali vjerujemo da će građani prepoznati rezultate ove Vlade – rekao je Jandroković.

Nema sumnje da će se na sastanku razgovarati o predloženim kandidatima za listu HDZ-a iz II. izborne jedinice, odnosno o prijedlozima koje je županijski HDZ poslao u središnjicu. Podsjetimo, predložili su Darka Sobotu, Damira Felaka, Franju Poljaka i Sonju Celiščak, a tko će zauzeti koje mjesto, znat će se uskoro.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici županijskog HDZ-a u Bjelovaru, Plenković je rekao kako HDZ i partneri u 2. izbornoj jedinici, a u koju spada i Koprivničko-križevačka županija, očekuju najmanje šest saborskih mandata, jednako kao što su osvojili na prethodnim parlamentarnim izborima 2016..

Premijer u Koprivnici – Izjava za medije premijera Plenkovića

Gepostet von Epodravina.hr am Donnerstag, 4. Juni 2020

 

čitam...