turistička zajednica središnja podravina

FOTO/VIDEO Prva Virovska biciklijada okupila mnogo ljubitelja bicikliranja i upoznala ih s ljepotama Podravine

Svaki od sudionika moći će u kratkoj šetnji upoznati seljačko domaćinstvo obitelji Ivančan te naravno razgledati sve čari starih podravskih objekata.

10:56h
0
prva virovska biciklijada
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Događaj pod nazivom prva Virovska biciklijada zamišljen je s ciljem promocije i upoznavanja biciklista s ljepotama Podravine.

Okupljanje je bilo od 9 sati, a krenulo se u 10 sati ispred zgrade Općine Virje. 

Čak 160 (i više) biciklista krenulo je iz centra Virja, a prije samog polaska sretan put i ugodnu, sigurnu vožnju svima je poželio načelnik Perok. Kompletna organizacija rađena je s velikom podrškom Općine Virje i Turističke zajednice Središnja Podravina.

Biciklisti su rutu započeli u Virju, a već nakon 16 kilometara stižu u Hlebine, gdje će upoznati imanje obitelji Želimorski. Nakon kratke pauze kreće se prema rijeci Dravi do jezera Sekuline gdje će volonteri za sve sudionike pripremiti grah.

Svaki od sudionika moći će u kratkoj šetnji upoznati seljačko domaćinstvo obitelji Ivančan te naravno razgledati sve čari starih podravskih objekata.

Nakon sat vremena biciklisti kreću preko Molvi prema službenom cilju u Virju, a pružit će  podršku milenijskom fotografijom našem poznatom avanturistu Hrvoju Juriću koji upravo pokušava oboriti brzinski rekord u obilasku svijeta biciklom.

Biciklijadi nakon toga nije kraj, već svi koji žele, mogu nastaviti vožnju do izvora Fratrovec u mjestu Miholjanec, kojeg su prema legendi posjetili i slavni templari, a nakon toga bi se išlo do OPG-a Grgin Konak gdje će se  nastaviti druženje uz logorsku vatru, kobasice i dobro vino Udruge Virovskih Vinogradara i Voćara.

https://web.facebook.com/epodravina/videos/364166111169596/?t=9

čitam...