11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SUSRET

FOTO/VIDEO Sofija Paša najmlađa je ravnateljica Crvenog križa u Hrvatskoj: Ponosna sam što se moj rad odrazio na povećani broj dobrovoljnih darivatelja krvi i donacija
F

Kroz suradnji s gradom Đurđevcom, općinama koje nam gravitiraju i brojnim tvrtkama polako se stvaraju uvjeti da potrebitima još više pomažemo, a to je ujedno i naš glavni cilj kaže Sofija Paša

Ne propustite

Sofija Paša (21) nedavno je imenovana ravnateljicom đurđevačkog Gradskog društva Crvenog križa čime je postala najmlađa čelnica te humanitarne organizacije u Hrvatskoj. Vjerojatno je Sofija i općenito najmlađa ravnateljica Hrvatskoj jer teško da ima koja ustanova na čijem je čelu 21-godišnjakinja.

U rad Crvenog križa uključena je još od osnovnoškolskih dana i to zahvaljujući učiteljici Dubravki Jaković, aktualnoj predsjednici đurđevačkog Društva. Nakon osnovne škole nastavila je volontirati, a prošla je i brojne edukacije kroz koje se detaljno upoznala s radom Crvenog križa. Prije godinu dana, silom prilika, imenovana je upraviteljicom Društva, a kako se odlično snašla na rukovodećoj funkciji logičan slijed je bio da se javi na natječaj za ravnateljicu. Bila je jedina kandidatkinja i prije mjesec dana i službeno je postala ravnateljica.

Foto: Dinko Borozan

– Čudan je osjećaj biti najmlađa ravnateljica u Hrvatskoj, ali ponosna sam što se moj rad prvenstveno odrazio na povećani broj dobrovoljnih darivatelja krvi i donacija. Volim pomagati onima kojima je pomoć potrebna i volontirati i nije mi trebalo puno vremena da se priviknem na rukovodeću funkciju u Društvu. Zajedno s volonterima uspjela sam u vrlo kratkom razdoblju napraviti iskorake u radu našeg Društva i naravno da me to veseli – kaže Sofija Paša koja je završila prijediplomski stručni studij sestrinstva, a trenutno, uz posao, vanredno pohađa psihološko-pedagošku i metodičko-didaktičku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Zahvaljujući novim donatorima Društvo je nabavilo i službeno vozilo pa je olakšana rad na terenu s potrebitima, a i pomoći u vidu prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština će postati učestalija, što će poboljšati svakodnevicu onih kojima je pomoć potrebna.

Foto: GDCK Đurđevac

– Emocionalno sam osjetljiva za potrebe drugih, a volim rad s djecom i starijom populacijom kojoj je najčešće potrebna naša pomoć. Kroz suradnju s gradom Đurđevcom, općinama koje nam gravitiraju i brojnim tvrtkama polako se stvaraju uvjeti da im još više pomažemo, a to je ujedno i naš glavni cilj. U planu je i osnivanje Kluba mladih i Gradskog interventnog tima – dodaje Sofija Paša.

Najveća želja Sofije je u svom četverogodišnjem mandatu realizirati projekt uređenja prostorija Društva. Naime, prije godinu dana humanitarka Danica Nikša je poklonila Društvo svoje imanje u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu u čijem je podrumu nekad bila gostionica.

Foto: GDCK Đurđevac

– Društvo nema svoje prostorije pa će se kuća iskoristiti za uređenje ureda i skladišta. Dio prostora planiramo iskoristiti i za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge koja bi itekako dobro došla potrebitim građanima. U suradnji s gradom Đurđevcom krenuli smo u izradu projekta uređenja kuće koji će biti prijavljen za potpore iz fondova Europske unije i vjerujem da će se u ovom mom mandatu taj projekt i realizirati – zaključila je Sofija Paša.

Foto: GDCK Đurđevac
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×