izgradnja i proširenje

FOTO Voda stiže na Zlatni breg, Vrban: Tu su cijevi i strojevi, izvođači imaju ozbiljne namjere, presretni smo

Imamo tri cisterne po 1000 litara u koje sakupljamo kišnicu pa to koristimo za zalijevanje vrta i pranje koliko nam treba - ispričao nam je Tomislav Vrban.

14:09h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon što su pred koji dan djelatnici Kominga u Starigradu i Draganovcu uz prometnicu istovarili veće količine novih vodovodnih cijevi, danas su počele pripreme za njihovo postavljanje u spomenutim koprivničkim prigradskim naseljima.

Radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže provodit će se u ulici sv. Vid i Koprivničkoj ulici, poznatom Zlatnom bregu, a provode se u sklopu projekta Izgradnja i proširenje vodovodne mreže u naselju Draganovec i Starigrad.

Radove izvodi Koming d.o.o., a nadzor provodi THprojekt  d.o.o. Koprivnica.

Iz Koprivničkih voda koje su investitor radova mole stanovnike za razumijevanje prilikom izvođenja radova i privremene regulacije prometa.

– Vidimo dovezli su cijevi, dva stroja i imaju ozbiljne namjere. Zadovoljan sam. Imam ovdje klijet od 1968. godine i sve to vrijeme s vodom se snalazimo na različite načine. Uglavnom si vodu za piće dovozimo od doma. Imamo tri cisterne po 1000 litara u koje sakupljamo kišnicu pa to koristimo za zalijevanje vrta i pranje koliko nam treba – priča nam Tomislav Vrban, koprivnički pčelar koji na ovom brijegu isto tako ima i nekoliko košnica. Srećom po pčele one se za vodu snađu same.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Vrban još ne zna hoće li priključak na vodovodnu mrežu trebati platiti priključak ili ne, ali svakako će se priključiti.

– Nekad sam prije deset godina pokretao akciju i skupljao potpise da bi dobili vodu. Dogodilo se da su se ovi niže od nas, bliže vodospremi, u tišini organizirali i spojili na vodu, a nas su gore zaobišli. Takvih poput mene koji ni u 2021. godini još nemamo vodu ima, ako se ne varam, moglo bi nas biti oko 40-ak – kaže Vrban te dodaje kako su brežuljci oko Koprivnice sve češće na meti mladih generacija koje ovdje dolaze uživati na svoj način, a dobar dio ih se ovdje i nastanio pa će s ovim infrastrukturnim zahvatom doživjeti pravu životnu preobrazbu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija