DUGOGODIŠNJI RAD

FOTO Županijski Zavod za javno zdravstvo proslavio veliku obljetnicu i predstavio monografiju, D. Vadla: Današnji dan dokazuje kako smo vrijedno radili svih 25 godina

Ove se godine, također, obilježava 30. godina izlaženja časopisa koji je nosio naziv Staze, a sada Nove staze.

12:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije danas je u Kinu Velebit, uz promociju monografije Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije 1994.-2019., obilježio svoju 25. obljetnicu postojanja.

– Vrlo smo ponosni, vrlo sretni što radimo u ovoj instituciju i što smo je razvili do tih razmjera da su i naši sugrađani sretni s aktivnostima koje im pružamo. Uvijek može bolje i uvijek ćemo se truditi biti boljima. Današnji dan dokazuje kako smo vrijedno radili svih 25 godina i upravo smo to napisali u našoj monografiji, tiskanoj povodom ove obljetnice – kazala je Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Dugogodišnji rad sada je ukoričen u monografiji, tiskanoj upravo povodom obljetnice Zavoda, osnovanog na današnji dan, 28. veljače, 1994. godine.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Monografija sadrži mnogo toga. Od povijesnog segmenta koji su nam bili dostupni, zatim posebnog poglavlja posvećenom prvom ravnatelju Dragi Tothu. Smatram kako je to zavrijedio. Središnji dio je Zavod za javno zdravstvo i sve službe koje ga čine te određene aktivnosti, kao i izdvojeni prikazi rada i poglavlja vezana uz izdavaštvo – objasnila je Vadla.

Ove se godine, također, obilježava 30. godina izlaženja časopisa koji je nosio naziv Staze, a sada Nove staze.

– Jedno smo od manjih Zavoda koji se može pohvaliti tiskanom  riječju dugi niz godina koja promovira zdravlje i nastoji tako informirati sugrađane o našim aktivnostima – rekla je ravnateljica, preporučivši monografiju građanima za koje se nada kako je njihovo zdravstveno stanje dobro te istaknula važnost da svaki pojedinac brine za svoje zdravlje, a potom će mu i sustav u tome pomoći.

Foto: Ivan Balija
Ravnateljica Draženka Vadla // Foto: Ivan Balija

Zavod je u sklopu obljetnice posljednjih dana organizirao razne aktivnosti poput posjeta vrtićaraca ili određenih predavanja po školama vezana uz, primjerice, ovisnosti. Mnogobrojna publika u ispunjenom koprivničkom kinu na platnu je mogla vidjeti slikovni dio dokumentarnog filma o Zavodu, snimljenog 2013. godine, kojim se željelo publiku pobliže upoznati njime.

Predstavnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ranko Stevanović kazao je kako je naš Zavod jedan od onih koji su napravili jako puno i koji su jedan od nositelja javno-zdravstvenih aktivnosti Republike Hrvatske.