14 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Državna Smotra simuliranih suđenja

Gimnazijalci su morali dokazati odnosno opovrgnuti da je pas Garo uznemiravao svojim lajanjem
G

Ne propustite

Koprivnički su gimnazijalci sudjelovali na državnoj Smotri simuliranih suđenja održanoj u subotu na Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

Zadatak učenika dvadeset srednjih škola iz različitih dijelova Hrvatske bio je dokazati i opovrgnuti da je pas Garo svojim lajanjem uznemiravao i nanosio štetu tužiteljici Vjekoslavi Tomić.

Na državnoj Smotri sudjelovalo je 13 učenika 4. b razreda pod mentorstvom razrednice profesorice Jasne Kraljić-Cmrk. Učenici su svojom temeljitom pripremom i spremnošću, snalažljivošću te specifičnim talentom za glumu uspjeli ostaviti dojam na suce, mentore i sve ostale prisutne u sudnici.

Ova državna Smotra nije učenicima pružila samo nova prijateljstva i poznanstva, nego ih je upoznala i s funkcioniranjem hrvatskog pravosuđa te opskrbila znanjima koja mogu koristiti u svakodnevnom životu.

Važnost jedne riječi, pravilnog argumentiranja i razlikovanja svađe od rasprave, samo su neke od vrijednosti koje su učenici imali priliku usvojiti na ovakvom susretu.

Izvor: Stela Marjančić i Vanesa Drakšić, GFG

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert

FOTO/VIDEO Pred mnogobrojnom publikom bend Davora Švarca ponovno je zasvirao

Sinoć u klubu Nautilus održan je koncert benda Davora Švarca! Davor se glazbom bavi od malena, a prvi bend imao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti