16.8 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradonačelnica Želježnjak demantira: Nisam nanijela štetu državnom ni gradskom proračunu
G

Ne propustite

Koprivnički tjednik Mali podravski u današnjem broju kao udarnu temu donosi vijest da je koprivnička gradonačelnica i saborska zastupnica Vesna Želježnjak osumnjičena za zloporabu zbog lažnih putnih naloga.

– Naši izvori tvrde kako se gradonačelnicu sumnjiči da je nezakonito na račun Grada naplatila putne troškove u dane kad je u Sabor putovala vatrogasnim opelom, a spominje se iznos od desetak i nešto tisuća kuna – donosi Mali podravski.

Pozivajući se na svoje izvore, autor teksta navodi kako je „pisanje optužnice protiv gradonačelnice pitanje vremena”, a njen odvjetnik Krunoslav Kunštić je upozorio:

– U ovom trenutku eventualni kazneni postupak nije započeo.

Priopćenjem se jutros oglasila i Vesna Želježnjak.

– Temeljem medijskih napisa i špekulacija oko eventualne štete koju sam nanijela Državnom proračunu, koristim priliku obavijestiti svoje sugrađanke i sugrađane, kako nisam nanijela nikakvu štetu Državnom proračunu niti Proračunu Grada Koprivnice, niti bilo kome drugom. Ono što mogu u ovom trenutku reći, sa stanovišta pravnog postupka, je to da nisam primila nikakvu optužnicu pa za sada ne mogu dati širi komentar na novinske natpise sve dok nadležni tužitelj ne donese svoju odluku u predmetu. A hoće li to eventualno biti optužnica ovisi o pravnoj ocjeni državnog odvjetnika. Jedino što u ovoj fazi postupka mogu naglasiti je to da iz podataka s kojima raspolažem proizlazi da kao saborska zastupnica i gradonačelnica nisam oštetila državni proračun, niti proračun Grada Koprivnice, a niti da je bilo koga drugog zbog čega mirno očekujem daljnji razvoj situacije. O navedenim podacima koje se iznosi u novinarskom tekstu ne mogu u ovom trenutku detaljnije govoriti zbog stadija postupka, ali ću iste svakako predstaviti nadležnom tijelu u daljnjem tijeku postupanja. Naravno, kada i ako se za to ukaže potreba. Kao odgovornoj osobi kakvu me poznaju moje sugrađanke i sugrađani, molim Općinsko državno odvjetništvo da čim prije provjeri sve okolnosti kako bi utvrdili eventualnu odgovornost i time prekinuli ove medijske špekulacije – zaključuje se u priopćenju koje je potpisala Vesna Želježnjak, saborska zastupnica i gradonačelnica Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

To je to

Tko ima bolji stil? Ove dvije zgodne frendice očaravaju, svaka ima svoj tajni adut

Zgodne frendice na špici su ovog vikenda privukle pozornost svojom bezbrižnom elegancijom. Kad bi morali i birat čiji nam se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×