Plana razvoja Grada Ludbrega od 2021. do 2027.

Gradsko vijeće Grada Ludbrega donijelo najvažniji strateški dokument za razvoj grada

Planom su utvrđeni glavni i specifični ciljevi budućeg razvoja Grada te su identificirani ključni projekti u svrhu daljnjeg gospodarskog, socijalnog i društvenog razvoja lokalne zajednice.

09:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega prihvaćena je Odluka o donošenju Plana razvoja Grada Ludbrega za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Planom su utvrđeni glavni i specifični ciljevi budućeg razvoja Grada te su identificirani ključni projekti u svrhu daljnjeg gospodarskog, socijalnog i društvenog razvoja lokalne zajednice kako bi Ludbreg postao moderan grad koji je ugodan za život, usmjeren na obrazovanje i podizanje kvalitete života te grad koji stvara dodatne prilike za svoje građane kroz uvođenje inovativnih kulturnih, turističkih i društvenih djelatnosti u svakodnevni život.

– To je jedan od najvažnijih strateških dokumenata koje je donijelo Gradsko vijeće i prvi pripremni korak Grada za korištenje europskih novaca koji nam stoje na raspolaganju od 2021. do 2027. godine, odnosno od 2021. do 2023. za Fond za oporavak koji je Europska unija pripremila s obzirom na pandemiju koja je pogodila sve zemlje članice. Očekujemo da bi u šestom mjesecu mogao biti prihvaćen Fond za oporavak, a moglo bi se dogoditi i da se ova programska područja kroz klasične EU fondove otvore odmah, stoga je potrebno imati sve u pripravnosti. Tim dokumentom apostrofiramo i usmjeravamo grad u smjeru u kojem ćemo se dalje razvijati – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.