RADNI SASTANAK

HGSS stanica Koprivnica slavi treću godišnjicu osnutka, Bojovski: Veliku pozornost polažemo na daljnje usavršavanje i edukacije

Župan Darko Koren pohvalio je rad žurnih službi čiji su predstavnici prisustvovali uz ravnatelje županijskih zdravstvenih ustanova.

14:26h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Radni sastanak stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije kojim je obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa i treća godišnjica osnutka HGSS stanice Koprivnica, održan je danas u Županijskoj upravi.

Načelnik stožera te zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo je važnost rada na prevenciji od katastrofe te učinkovitost saniranja posljedica ako do iste dođe.

– Svi danas okupljeni težimo zajedničkom cilju, a to je smanjenje rizika od katastrofa te smanjenje šteta i gubitaka. To je naš posao, a Koprivničko-križevačka županija je izradila i strateški dokument Procjena rizika od velikih nesreća. U postupku smo izrade Plana djelovanja civilne zaštite – rekao je Ljubić, a prenijele županijske stranice, dodavši kako je u izradi i dokument Procjena ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U ime koprivničke stanice obratio se pročelnik Dejan Bojovski, potvrdivši kako su na početku, 2016. godine, imali 12 članova, dok ih je sada tri puta više, pri čemu su osnovane ispostave u Križevcima i Đurđevcu.

– Osnovani smo kako bismo obavljali djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života i imovine u nepristupačnim područjima i u drugim izvanrednim okolnostima na području Koprivničko-križevačke županije. Danas imamo širok spektar djelovanja, specijalizirani smo za različite tipove intervencija i veliku pozornost polažemo na daljnje usavršavanje i edukacije – objasnio je Bojovski.

Župan Darko Koren pohvalio je rad žurnih službi čiji su predstavnici prisustvovali uz ravnatelje županijskih zdravstvenih ustanova.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Prevencija je izuzetno važna i aktivnosti koje provodite u tom dijelu jamče da će se izbjeći neželjene situacije. Najveći dio sustava odnosi se na vatrogastvo, no izuzetno su nam bitne i ostale sastavnice te službe koje odlično surađuju na terenu. Čestitam i članovima HGSS stanice Koprivnica koji slave svoju obljetnicu, imate što slaviti jer ste se u ovom kratkom razdoblju na najbolji način etablirali i odgovorili na najteže zadaće. Svim sastavnicama zahvaljujem na suradnji te vam želim što više edukacija i preventivnih aktivnosti, a manje akcija spašavanja  izjavio je župan.

čitam...