10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

HSLS-ovci upozorili na nepravilnosti u provedbi Zakona o ovrsi na novčanim sredstvima
H

Ne propustite

Na zanimljivu ideju došli su danas predstavnici Županijskog vijeća HSLS-a, koji su ispred poslovnice Fine u Koprivnici, održali konferenciju za medije na kojoj su upozorili javnost na nepravilnosti u provedbi Zakona o ovrsi na novčanim sredstvima.

Riječ je o zakonu koji je na snagu stupio početkom ove godine, a predsjednik županijskog HSLS-a Damir Betlehem, tom je prilikom rekao kako su u ovih šest mjeseci, koliko je zakon na snazi, uočili nekoliko stvari na koje bi htjeli upozoriti.

– Prva grupa problema je ta da građanima najčešće nisu dostavljana rješenja javnog bilježnika o ovrhi, čime su oni ostali zakinuti za svoja prava i žalbe. Drugi problem koji se javlja je taj da su ovršeni cjelokupni novčani iznosi. Zakonski je regulirano da ne može biti ovršeno više od 1/3 prosječnih primanja građana, a ovršena su kompletna novčana sredstva. Time se stvara dodatni problem i pritisak na građane koji više ne mogu normalno funkcionirati – upozorio je Betlehem te naglasio kako građani ne mogu ni u FINI, ni u banci najčešće saznati zbog čega su im obustavljena sredstva.

– S toga tražimo da ministarstvo financija i Fina poduzmu radnje oko uklanjanja nepravilnosti u primjeni propisa, a građane da se dodatno informiraju i upoznaju s njihovim pravima i obvezama u vezi ovog zakona. Također tražimo od Vlade da prestane građane stavljati u položaj drugog reda jer se time stvaraju dodatni socijalni problemi – zaključio je Betlehem.

Tajnik HSLS-a Stjepan Lončar, napomenuo je kako FINA najviše problema ima s ovrhama od telefonskih računa, te da velike probleme imaju i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima ovrha ide na strojeve s kojima rade.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×