HSU će vjerojatno samostalno na izbore u Koprivnici

00:37h
0
Iako je u Koprivnici gotovo sve bilo dogovoreno oko uključivanja HSU-a u koaliciju s HDZ-om, HSS-om i HSLS-om, izgleda da će umirovljenici u gradu ipak samostalno izaći na predstojeće lokalne izbore. Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Željko Šemper je objasnio da je do razlaza došlo zbog rasporeda mjesta na listi za Gradsko vijeće, koju su trebali formirati zajedno s HSS-om. Umirovljenici su inzistirali da na prva dva mjesta budu predstavnici tih dviju stranaka, smatrajući da je to partnerski odnos te da predstavljaju veliku populaciju, no u HSS-u se s tim nisu složili.

– HSS malo precjenjuje svoje kandidate i svoju snagu. HSU je mala stranka, ali predstavljamo veliku populaciju, oko trećinu biračkog tijela, te svakako želimo imati predstavnike u Gradskom vijeću, naglasio je Šemper.

Budući da se nisu dogovorili oko mjesta na listi, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja uskratio je suglasnost koprivničkoj organizaciji da potpiše sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u društvu u će to učiniti na nivou županije. Što će i kako dalje koprivnički HSU tek treba odlučiti.

– Predložit ću Gradskom odboru HSU-a, a smatram da je to i najvjerojatnija opcija, da na izbore izađemo samostalno. Bez obzira što nemamo dostatnih financijskih sredstava, rekao je Šemper.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

čitam...