Županijski SDP

Hvale se Križevcima, a nisu dali ni jednog zastupnika

11:41h
0
Milivoj Androlić // Foto Matija Gudlin
Milivoj Androlić // Foto Matija Gudlin

Milivoj Androlić, šef županijskog SDP-a smatra da je prebivalište samo psihološka prednost pa prema tome Koprivnica nije ostala bez zastupnika.

Milivoj Androlić, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a, na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj mu se nije pridružio nitko od stranačkih kolega, prokomentirao je izborne rezultate, ali i činjenicu da u Saboru neće biti ni jednog zastupnika s područja Koprivnice ili županije.

– Koprivnica nije ostala bez zastupnika. Iako nema zastupnika koji ima prebivalište u gradu ili županiji, ima četiri saborska zastupnika koji su dugogodišnji istaknuti članovi SDP-a. Josip Leko, Gordan Maras, Vedran Babić i Gordana Sobol vrlo će dobro predstavljati naš kraj i cijelu drugu izbornu jedinicu – istaknuo je Androlić.

Objasnio je kako nema razloga za brigu jer Sabor nije mjesto na kojem trebaju biti zastupljeni svaki grad i regija jer to nije županijski dom Sabora već se tu donose zakoni koji su od interesa za sve građane Hrvatske.

– Možemo imati saborskog zastupnika iz vlastite ulice koji cijeli svoj mandat šuti u Saboru i nije aktivan. Prebivalište je samo psihološka prednost, važno je tko je koliko učinkovit, a oni će biti vrlo učinkoviti – dodao je i naglasio kako je već dogovoreno da će u ovom mandatnom razdoblju biti prisutni u Koprivnici, kontaktirati s građanima i zastupati županijske interese u Saboru.

Androlić je vrlo zadovoljan rezultatima u županiji gdje je koalicija Hrvatska raste osvojila 20.155 glasova, a Domoljubna koalicija okupljena oko HDZ-a 17.834 glasova. U općinama Drnje, Virje, Sveti Ivan Žabno, Novigrad Podravski, Rasinja, Peteranec, Đelekovec i Legrad također su ostvarili prednost.

I u gradovima je koalicija postigla dobre rezultate. Vodeća je stranka u Koprivnici, a u Đurđevcu u kojem je najviše glasova dobio aktualni gradonačelnik Željko Lacković, kaže Androlić, bili su dvostruko bolji od Domoljubne koalicije.

– Križevci su bili jedno posebno bojno polje na razini županije jer u tom gradu prebivalište ima aktualni župan Darko Koren i šef HSS-a Branko Hrg. Za 22 glasa smo bolji. Pobjeda je slatka. U gradu u kojem dva najistaknutija člana HSS-a na najvišim pozicijama nisu uspjela dobiti izbore, puno govori o kvaliteti SDP-a i naše koalicije – dodao je Androlić.

Zahvalio je svim biračima iz županije koji su u velikom postotku, 61,33 posto, izašli na glasovanje te je uvjeren kako će novi mandatar Vlade biti Zoran Milanović.

 

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW