0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HZZO UKINUO FINANCIRANJE

Igrači Dinama prikupili novac za liječenje Karla Sokača, križevačkog vratara koji je teško stradao na Novu godinu: “Ništa nije nemoguće, ne predaje se”
I

Mi, roditelji, uplatili smo 17 200 kuna za cijeli kolovoz da može i dalje ostati u toplicama, jer dan košta 620 kuna. Pomogli su nam i neki prijatelji tako da smo mu produžili boravak za još šest dana, rekao je Davor Sokač, Karlov otac.

Ne propustite

Karlo Sokač, 19-godišnji vratar Radnik-Križevaca, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila prije ponoći na Novu godinu.

Prošao je operacije, a oduzete su mu obje noge te lijeva ruka. Oporavlja se u Varaždinskim toplicama, no Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prestao je financirati njegovo liječenje uz objašnjenje, pišu 24sata, kako nema napretka. No, roditelji misle suprotno jer je Karlo nedavno počeo micati palac desne ruke.

– Kad je izlazio iz Draškovićeve, liječnici su kazali da će najmanje godinu dana provesti u toplicama. Nakon nekoliko mjeseci se vidjelo da mu je boravak izuzetno koristan. Bio sam u nedjelju kod njega i pitao ga kako se osjeća. Kazao mi je da svakim danom vidi napredak. Doduše, to su pomaci koji se mogu mjeriti u milimetrima, ali su pomaci. Stoga nas je začudilo kad su ga s 31. srpnjem skinuli s liste. Mi, roditelji, uplatili smo 17 200 kuna za cijeli kolovoz da može i dalje ostati u toplicama, jer dan košta 620 kuna. Pomogli su nam i neki prijatelji tako da smo mu produžili boravak za još šest dana – rekao je Davor Sokač, Karlov otac za 24sata.

Uskočili su, između ostalih, i igrači zagrebačkog Dinama. Nakon nedjeljne utakmice HT Prve lige protiv Osijeka prikupili su novac kojim će Karlovi roditelji platiti nastavak liječenja.

Inače, Karlu se može pomoći uplatom na njegov žiro račun u Zagrebačkoj banci HR4223600003248916159. Karlova adresa je Kalnička 64, 48260 Križevci.

Za uplate izvan Hrvatske dobro će doći i podaci SWIFT: ZABAHR 2x, VAT BROJ: HR92963223473.

– Često mu se javlja Dinko Horkaš, koji je nešto stariji od Karla i poznaju se iz Dinama. Isto tako mu se redovito javlja Igor Pandur, koji je iz Rijeke otišao u inozemstvo. Ti pozivi, kao i dolazak Dinamovih golmana, Livakovića i Zagorca, bili su mu najveći poticaj da se ne predaje. Ulili su mu nadu da ništa nije nemoguće i Karlo se ne predaje – izjavio je otac Davor za 24sata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti