Suđenje stoljeća

Ispovijest Smiljanine cimerice iz ćelije: Polili su je kavom, vikali joj da je ubojica, ali nikad se nije dala isprovocirati

Smatra da je bilo dosta propusta tijekom policijske istrage nestanka, a i kasnije tijekom istrage ubojstva.

09:15h
0
Foto: Matija Gudlin
Smiljana Srnec // Foto: Matija Gudlin

Smiljana Srnec osuđena je na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić. Njena cimerica iz ćelije otkrila je kako je bilo dijeliti prostor i vrijeme sa Smiljanom tijekom vremena kada je čekala suđenje u varaždinskom zatvoru.

– Mogu reći da smo se dobro upoznale i da mi je bila velika moralna potpora, ne znam kako bih izdržala u pritvoru da nije bilo nje – kazala je mlada Varaždinka za 24 sata.

– Dosta ju je potresla odgoda u prosincu. Kako je vrijeme odmicalo, bila je psihički sve lošije, teško joj je pala odvojenost od supruga i kćeri – dodaje te kaže da su joj u posjet redovito dolazili kći i suprug.

Govorila je i o svakodnevici koju su provodile zajedno te odnosu drugih zatvorenica prema Smiljani.

– Bila je jedna baka koja stvarno nije imala novca, nije imala ni za što, cigarete, kavu… Smiljana joj je kupovala cigarete, šampon… Bilo ih je koje su je provocirale, jedna ju je polila vrućom kavom. Ona je samo ustala, otišla u kupaonicu se oprati, a zatim se vratila bez riječi. Pa da je takva kakvom je prikazuju, zar bi tako reagirala? I na dvorištu, kad bi joj dobacivali ‘ubojico’, nikad nije reagirala niti odgovorila na provokacije – priča Varaždinka.

Slobodno vrijeme provodile su gledajući TV, igrajući država-grad-selo, a više su puta pročitale i pet ljubavnih romana, koji su im bili dostupni.

Smatra da je bilo dosta propusta tijekom policijske istrage nestanka, a i kasnije tijekom istrage ubojstva.

– Trebao im je krivac, a ona je bila tamo. Mora netko biti kriv – zaključuje.

čitam...