Izvanredna presica // USKOK obustavio istragu protiv župana Darka Korena (HSS) zbog škole u Legradu

15:48h
0
Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) // Foto: Koprivnica.net

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) za sutra u podne sazvao je izvanrednu konferenciju za medije sa samo jednom temom – zaprimanje rješenja USKOK-a o obustavljanju istrage koja je pokrenuta 22. travnja 2015. godine.

Podsjetimo, USKOK je Korena sumnjičio da je sa Zdenkom Kulićem, direktorom tvrtke Kulić-invest iz Vinkovaca, koja je izvodila radove na školi u Legradu, oštetio Županiju za najmanje 125.000 kuna u korist građevinske tvrtke.

Policija i USKOK sa slučajem su se navodno počeli baviti na temelju anonimne prijave. Istraga se provodila zbog navodno neplaćenih penala od strane građevinske tvrtke koja je kasnila s rokovima na gradnji legradske škole.

“Koren je 3. siječnja lani od građevinca, sukladno prethodnom dogovoru, zatražio da Županiji dostavi antedatirani zahtjev za produljenje roka gradnje, što je on istog dana i učinio. Potom je 7. siječnja 2014. uime Županije s izvođačem zaključio aneks ugovora kojim se prihvaća zahtjev te je rok za dovršetak radova produljen do 10. siječnja 2014. Radovi su trebali biti gotovi do kraja studenoga 2013., no dovršeni su tek u siječnju 2014. Kako tvrtka ne bi snosila financijske posljedice kašnjenja, sumnja USKOK, Kulić i Koren ušli su u nečasne poslove”, pisao je u travnju Večernji list nakon pokretanja istrage.

čitam...
Loading...