posljedice nevremena

Kešer prozvao župana da gdje su protugradne rakete, Koren: Samo na Kalniku nabavljaju rakete, ali u druge svrhe

On bi htio biti župan, a ne zna elementarne stvari, možda oni na Kalniku nabavljaju rakete, ali u neke druge svrhe. Inače, za to je nadležan Hrvatski meteorološki zavod, a županija je dužna sufinancirati nabavku protugradne obrane, što i činimo - rekao nam je župan.

14:57h
0

Tuča još nije ni stala, a već nam se javio Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika.


Nedavno je okolicu Koprivnice pogodilo nevrijeme popraćeno tučom te su uništeni brojni usjevi i poljoprivredne površine u Starigradu, Reki, Rasinji, Jagnjedovcu i drugim mjestima.

Kešer je tim povodom brže-bolje prozvao župana Darka Korena da nema što čekati s proglašenjem elementarne nepogode.

– Župan Koren ne smije čekati ni minute već poduzeti hitne mjere ili pogoduje osiguravajućim društvima. Uništena su brojna polja kukuruza, nasadi jagoda, voćnjaci i vinogradi. Pitam župana gdje su rakete za protugradnu obranu, čiji je interes da se obrana od tuče ukine? Zadnje rakete su u Hrvatsku uvezene 2016. godine, iako i danas postoji zakonska obaveza nabavke istih, pitam se što radite – kazuje Kešer u svom priopćenju.

Istom brzinom odgovorio mu je i Koren, koji kaže da županija ne nabavlja rakete.

– On bi htio biti župan, a ne zna elementarne stvari, možda oni na Kalniku nabavljaju rakete, ali u neke druge svrhe. Inače, za to je nadležan Hrvatski meteorološki zavod i njih morate pitati na koji se način branimo od tuče. Županija je dužna sufinancirati nabavku protugradne obrane, što i činimo – rekao nam je župan.

Što se pak tiče proglašenje elementarne nepogode, kaže da je procedura poznata te da nepogodu uvijek proglasi kad jedinice lokalne samouprave predaju zahtjev i naprave procjenu štete.

Inače, problem protugradne obrane već godinama se ne rješava na razini cijele države, a poljoprivrednici su sve više nezadovoljni, jer je osiguranje sve što im preostaje da se nadoknadi njihov trud.

čitam...