koji šušmur

Kešer o slučaju žilet žice: Koren zlorabi časnu hrvatsku policiju, Koren: Neka ta ista policija temeljno obradi njegov slučaj

16:30h
0
IMG
Foto: Sanjin Bojić

Sumnja se da je 46-godišnjak počinio prekršaj Schengenskog zakonika o granicama te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Također, o događaju će biti izvještena delegacija Republike Mađarske, navode iz PU koprivničko-križevačke.

Navedeni 46-godišnjak je upravo Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a i kandidat za župana, a riječ je o slučaju od prošloga tjedna kada se fotografirao i snimio video na granici s Mađarskom pa putem medija tražio uklanjanje žičane ograde.

Danas smo ga pitali za komentar na ovu cijelu, pomalo apsurdnu situaciju, a on je prozvao župana Darka Korena da zlorabi časnu hrvatsku policiju.

– Ne bojim se ni Prekršajnog suda ni istrage policijskih službenika oni rade svoj posao, a ja svoj. Moram samo napomenuti da dosadašnji župan zlorabi časnu hrvatsku policiju za svoje političke obračune, no ovdje im je to pucanj u prazno! Ljudima su onemogućili kretanje, a oni po raznim klubovima imaju derneke i prolaze nekažnjeno! Rekao bi blaženi kardinal Stepinac “moja je savjest čista”, a za suvremene Jakove Blaževiće za njih nisam siguran. Danas ću se izravno obratiti Ursuli von der Leyen, Charle Michelu, David Sassoli – rekao nam je Kešer.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Za komentar smo pitali i Korena.

– Sve izjave i postupci gospodina Kešera sami po sebi dovoljno govore pa nema potrebe da ih još dodatno komentiram. Nemam saznanja koja je dimenzija njegovog prekršaja, niti sam s kim o tome razgovarao, ali sam pobornik da pravna država funkcionira pa onda podržavam da, kako on kaže, časna hrvatska policija temeljito obradi njegov slučaj – kazao je Koren.