Kolumna: Judy Smrček Lelek // Pokloni koji su uvijek odmotani

20:40h
0
Kolumna - piše: Judy Smrček Lelek

Dolazi Božić i svi imamo naviku darivati. Jeste li već kupili poklone? Jeste li ih zamotali?

Planirate li na njih staviti šarene vrpce? Lijep je osjećaj darivati, lijep je osjećaj primati, jer nas tada prođe ugodan osjećaj zadovoljstva, osjećaj da netko misli na nas, da nas cijeni, poštuje. Sve je to jako pohvalno i ugodno.

Ali danas vam želim pričati o poklonima koji se ne zamataju u prekrasan sjajni papir i na koje se ne stavljaju šarene vrpce. Ti pokloni trebali bi uvijek biti odmotani i otvoreni.

Znam da je puno lakše kupiti, zamotati i pokloniti. Ali pokušajte težim putem. On je uvijek bolji put, jer tako i mi rastemo i učimo, te se punimo pozitivnom energijom.

Takav otvoreni poklon, s otvorenim srcem, prelijeva se ljubavlju i divnim osjećajima i ostaje vječno negdje u nama. U davatelju i u primatelju.

Ovaj poklon znači hranu te  tako i rast za jednu i drugu osobu. Takvi pokloni održavaju ljude da budu ljudi. Takvi pokloni nam daju krila. Od njih dobivamo zdravlje, toplinu, radost, zadovoljstvo. To su divne iskrene riječi, to su iskrena djela.

Jeste li planirali ovih dana obići koju usamljenu osobu? One su svuda oko vas. Jeste li planirali za nekoga odvojiti svoje dragocjeno vrijeme, samo sat vremena, da ga  saslušate – majku, oca, dijete, susjedu, bilo koga? Jeste li mislili odvojiti od svojih kolača samo jedan mali dio za svojeg susjeda?

Jeste li planirali za ovaj Božić pokloniti sa srcem riječ OPROSTI, volim te, puno mi značiš, hvala što postojiš? Pokloniti svojoj majci veliko hvala što si me rodila, što brineš o meni, hvala ti na ručku kojim me svaki dan hraniš. Pokloniti svom ocu veliki zagrljaj i riječi hvala, hvala što si tu, što si me stavio na noge. Jeste li odlučili pokloniti svojoj djeci pet sati druženja, samo za njih, bez mobitela, s osmijehom, strpljenjem i bez kritike?

POKLONITE OSMIJEH, LIJEPU RIJEČ, ZAGRLJAJ, SLUŠANJE, SVOJE VRIJEME.

Učinite nešto za nekoga. To su prekrasni pokloni, ništa ne koštaju, a čine čuda u ljudima oko nas. NEKA VAM JE BOŽIČ SVAKI DAN   I  SVAKI TRENUTAK!

To vam želm ja iz svega srca!

čitam...
Loading...