24 C
Koprivnica
Četvrtak, 28. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kolumna: Judy Smrček Lelek // BUDITE U SADAŠNJEM TRENUTKU
K

Ne propustite

Koliko puta na dan ste u sadašnjem trenutku? Koliko se puta na dan sjetite da ste ovdje, da  dišete? Koliko puta ste svjesni situacije u kojoj se nalazite?

Želite li biti u sadašnjem trenutku vašeg života ili vam je draže biti u prošlosti ili budućnosti?

Sadašnji trenutak je najmoćniji trenutak cijelog našeg života, moćniji od  prošlosti i  moćniji od  budućnosti. Sadašnji trenutak čini čuda u  nama i oko nas. Čini čuda kojih mi nismo ni svjesni. Sadašnji trenutak daje sreću, mir, zdravlje, jer sadašnji trenutak je snaga, nevidljiva snaga u  neviđenom, ali i viđenom svijetu.

Želite li to naučiti? Koliko vam je trebalo da naučite čitati, pisati, hodati, isto toliko vam treba da  naučite biti tu, biti sada, biti točno tamo gdje je vaše tijelo, a da vam je tamo i duša i osjećaji. Vježba, vježba, vježba, jer samo vježba čini majstora.

Gdje god bilo naše tijelo, neka nam je tamo i duša i osjećaji i misli.

Budimo u  sada.

1. Osjetimo gdje smo sada.
2. Osjetimo mirise oko nas.
3. Čujmo sve zvukove oko nas.
4. Vidimo očima točno gdje smo.
5. Primijetimo svaku stvar oko nas.
6. Osjetimo svoje disanje.

Na taj smo način  potpuno svjesni sebe i sadašnjeg trenutka, bilo što radili, odmarali ili se zabavljali.

Ako se igramo s djecom, onda se igrajmo – osjetimo ih, čujmo ih, vidimo ih. Ako smo tijelom s njima, budimo i sa srcem i mislima i osjećajima.

Ako smo s prijateljem na kavi, osjetimo miris i okus kave, osjetimo, čujmo, vidimo prijatelja koji priča.

Ako plešemo, onda  plešimo. Osjetimo svoje tijelo, osjetimo pokrete, čujmo muziku. Plešimo tijelom, umom, srcem i svim osjetilima.

Isto tako ako radimo svoj posao, ako čistimo kuću, peremo suđe, ako čitamo, radimo to na najbolji mogući način, a  to je biti u sada. Kada smo u sada, kada smo svjesni i spokojni, tada i zahvaljujemo od srca, a to je iskrena hvala, koja u Svemir šalje našu energiju sreće i tako nam se sreća i množi i širi na sve oko nas. Sve je  bumerang.

Tek kada počinjete cijeniti sadašnji trenutak, tek kada naučite biti u sadašnjem trenutku, tek tada nestanu sve nesreće, sve boli, a život počinje teći s radošću i lakoćom.

Nemojte da vaše razmišljanje o budućem ili prošlom trenutku, odgodi vaš prekrasni sadašnji trenutak. Tako će on proći mimo vas, a da ga niste bili svjesni, da niste nešto iz njega naučili, da niste osjetili, vidjeli i rekli nešto što ste stvarno trebali. To je velika šteta za vas i za cijeli Svemir.

Budite svjesni koliku moć ima sadašnji trenutak i  počnite se baviti sobom i vašim sadašnjim trenutkom. JEDINI PRAVI PUT ZADOVOLJSTVA U NAMA JE  BITI U SADA, BITI SVJESNI cijelog sebe i svega oko sebe.

Sanjate o velikim stvarima, a ne obavljate male stvari koje bi trebali obaviti sada –  odgađate svoj lijepi život.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

NA INICIJATIVU LJILJANE SERTIĆ

FOTO Družili se članovi Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi

Ljiljana Sertić, umirovljena stomatologinja, humanitarka i dobrovoljna darivateljica krvi iz Virja organizirala je druženje članova županijskog Kluba 100. Druženje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti