Kolumna: Magdalena Podravska // Normalno – nenormalna

07:43h
0
magdalena-podravska-header

NORMALNO – NENORMALNA

Obično slušate priče kako muškarac ima potrebu za seksom puno jače izraženu od svoje partnerice. No IPAK SE KREĆE – pa u nekoliko proteklih godina sve više slušam žene kojima ono što imaju doma nije dovoljno. Da li je to normalno ili nije uopće ne treba procjenjivati, ali postoje nekoliko osnovnih razloga zašto bi moglo doći do nesrazmjera u SEKSUALNOJ ŽELJI. Prvo na što morate obratiti pažnju je uzima li vaš muškarac neke lijekove koji mogu umanjiti seksualnu želju. Nemojte to olako shvatiti jer svatko reagira drugačije.

Nakon toga provjerite da li mu se možda na poslu dešava nešto što ne želi podijeliti s vama. Stres i stalna borba za položaj i moć jednako može biti stimulativna, ali i kontraproduktivna kad je intimnost u pitanju. Može se desiti i da žena više inzistira na seksu što je njezin partner zatvoreniji za to. Kao da namjerno gura partnera preko ruba kako bi joj otvoreno rekao u čemu je problem. To naravno ne završi dobro jer muškarci nerado trpe pritisak – pogotovo kad je „slabiji” spol u pitanju.

Razlika promjene u seksualnim navikama može biti i u ženinom ponašanju. Dovoljno je da je krenula vježbati te da je samo malo promijenila doživljaj vlastite seksualnosti i erotike. Evo ti odmah milijun razloga za pojačani interes za „međuplahtene” igrice. Ako to partner zbog posla ili mentalne opterećenosti ne primjećuje normalno je očekivati da će žena primijeniti i neke ne- sofisticirane metode poput jasno izražavanja uzbuđenosti.

Može li se i ovaj problem riješiti???? NARAVNO da može ako uzrok muške nezainteresiranosti nije druga žena iliti nova „zelena livada u susjednom dvorištu”. Čak i da je tako – bolje da to otkrijete prije nego kasnije. Zato drage moje – ako nešto ne štima u krevetu – razgovarajte s muškarcima. I nemojte brinuti – niti oni više nisu što su nekada bili. Dozvolite im da budu povremeno i ljudi, a ne samo SEKS-mašine.

čitam...