Kolumna: Magdalena Podravska // Strašni strah

13:58h
0
magdalena-podravska-header

Strašni strah

Svi dobro znaju da u današnje vrijeme našim umom dnevno prolazi sve više prijetećih pitanja. Hoću li zadržati posao? Hoću li zadovoljiti svojeg partnera? Hoće li zdravstveni pregled dobro proći? Čak i ako smo suočeni s pozitivinim ishodom često brinemo hoće li se takvo stanje zadržati i često se nađemo u začaranom krugu. Krugu koji je PUNO PUNO opasniji nego se to čini na prvi pogled. Dakle, strah nije samo neugodan nego može biti i paralizirajući osjećaj koji će biti sjajan za energetske vampire oko vas. Možda vam se čini ludo, ali svima nam se desilo da neki ljudi jednostavno uživaju u našoj nesreći. Oni se hrane lošim emocijama, lošim ishodima i katastrofičnim scenarijima. Nećemo ulaziti u problematiku ovih energetskih vampira nego ćemo se fokusirati na ono što možete učiniti.

Osvijestite kod sebe činjenicu da strah često nije potaknut onim što se događa već onim što bi se moglo dogoditi. Procesi strahovanja u ljudskom umu ne prepoznaju razliku tih pojmova. Tijelo jednako burno reagira kad se premjestimo mentalno u strašnu situaciju kao i kad je fizički doživljavamo. Zato je nužno da prvo osvijestite da stalno prizivanje i mantranje potencijalnih opasnih situacija čini loše vašem umu, emocijama i tijelu. I ne samo da vama čini loše već trajno na vas veže ljude kojima služite kao izvor stalne hrane jer ste FURT U tjeskobi.

Koristite metode uklanjanja stresa i straha. Najjednostavnije su vezane na disanje i kreativnu vizualizaciju. I ne radi se o nikakvim posebnim magičnim ritualima već jasnim, isprobanim i djelotvornim koracima za uklanjanje negativnosti iz sustava. Kao što svaki dan tuširate tijelo istuširajte se i energetski da bi svoj sustav na određeni način resetirali. I svakako ništa manje važno – upustite se tu i tamo u pobjeđivanje strašnih situacija. Za početak odaberite neki manji strah i uz dobru pripremu se suočite s njim. Nakon prvih nekoliko malih sitnih, ali vama važnih pobjeda biti ćete spremni i za puno ozbiljnije poduhvate. Na kraju krajeva pogledati strahu u oči jedini je put da ga sasvim „prestrašite” – zar ne??

čitam...