24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kolumna: Magdalena Podravska // Tutleki
K

Ne propustite

Tutleki

Nisam baš više sigurna kaj je to s tim Medijskim i kak je uopće došlo do toga da su Podravci neobrazovani narod. Pa ja znam sasvim sigurno da je većina mojih frendova iz gimnazije išla na faks. Ipak je istina da uopće nemam pojma koliko je njih završilo, a još manje koliko ih je ostalo upravo tu gdje jesmo – u Podravini.

I tak jednostavnom računicom dolazim do brojke od troje ljudi koji su mi bili suškolarci, a da znam da danas kao visokoobrazovani rade u Koprivnici. Dakle bit će da je statistika koja nas stavlja na samo dno visokoobrazovanih Hrvata ipak točna. I čemu onda tolika hajka protiv Medijskog sveučilišta?? Koliko je meni bistro svi naši izabrani vijećnički glasovi dizali su ruku za, a mi opet tražimo javnu raspravu! I ne samo jednu! Ispada da je dovoljno da se teta Mica nađe s kumom Đurđom kako bi imale tribinu o potrebi i ne-potrebi studiranja u gradu. Mi Podravci smo zaista tutleki kakvih nema. Nije dosta da nas opstruiraju iz drugih gradskih moćnih središta. Ne! Mi imamo potrebu još i sami sebi malo „kocenja” pod noge hitati.

A kad smo već kod javne rasprave i ja bi malo da se neke stvari čuju i znaju. Kao prvo i osnovno – zakaj nije bilo rasprave kad je Lepi Pros u Zagreb odbežal! Prosim lepo ja sigurno nisam glasala za tu opciju zbog Mrleta već zbog Prosa. On je tak jedan zgodan, pristojan i naočit gospon da sam konačno bila sretna da imamo jednog takvog Clooney tipa za pokazati. I kaj onda? On odlazi u Zagreb. Kao da tam nemaju dovoljno frajera nego još i iz provincije moraju vući. I nikome ništa? Nigdje prosvjeda zabrinutih i „djelomično” napaljenih građanki, nigdje napisa, kritike ili žalovanja.

Onda taj pročistač!? Za koji sam zapravo saznala tek kad sam dobila račun! I ti rotori koji niču ko gljive poslije kiše po gradu. I nitko se ne zabrinjava, ne napada i ne drži prosvjede trčeći u krug po gradskim prometnicama. Ali kad je faks u pitanju – svi su kompetentni! Od građana koji ne znaju ništa osim pročitati partijsko pitanje do novinara koji se boje da će im obrazovani „novinari” oteti posao. Nije pitanje trebamo li faks ili ne? Pitanje je kada će Podravci konačno prestati biti a priori protiv svega što razumije i ne razumiju! Jer to je prvi korak da nas prestanu smatrati tutlekima koji još k tome nemaju niti diplomu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO/VIDEO Podravski političari pokazali kako se snalaze s tavom, natjecanje u pečenju palačinki bilo je vatreno

Veselo je na Virovskoj prkačijadi, devetom izdanju prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača. Tome su pridonijeli i načelnici podravskih općina...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×