24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica od Stuttgarta uči o inovativnom načinu financiranja energetskih projekata
K

Ne propustite

U sklopu programa Inteligentna energija u Europi, Regionalna energetska egencija Sjever i Grad Koprivnica započeli su s provedbom projekta Inovativno financiranje za lokalna održiva energetska rješenja (INFINITE Solutions).

Projekt će trajati tri godine, a vrijedan je 90.000 eura, od čega 75 posto sufinancira Europska unija. Partneri u projektu su institucija Energy Cities, regija IBGE-Bruxelles te gradovi Agueda, Aveiro, Udine, Parma, Frederikshavn, CU Bordeaux, Stuttgart i Riga.

Srž projekta su inovativni načini financiranja energetskih projekata, s obzirom da će europska energetska i klimatska politika do 2020. godine na lokalnoj razini zahtijevati znatna ulaganja s ciljem postizanja energetske učinkovitosti i iskorištavanja obnovljivih izvora energije.

Gradovi mentori svoje će znanje prenijeti na učenike, u ovom slučaju Koprivnica će „učiti” od njemačkoga grada Stuttgarta.

Grad Koprivnica će u sljedeće tri godine oformiti energetski revolving fond kroz koji će se financirati energetski projekti unutar Grada i gradskih ustanova, a ostvarene financijske uštede vraćat će se u revolving fond iz kojeg će se financirati daljnji energetski projekti.

Riječ je o Intracting shemi, koja predstavlja svojevrsno objedinjavanje dva modela financiranja energetskih projekata (Ugovaranje energetskog učinka i energetski revolving fond).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×