eu

FOTO Podravci u Stuttgartu sudjelovali u više projekata koji se bave kulturnim turizmom, stigli ljudi i iz drugih država

Nositelj projekta je European Foundation for Education, a financira se sredstvima Europske unije.

14:32h
0
Foto: TZ Središnja Podravina
Foto: TZ Središnja Podravina

Zahvaljujući pozivu Zaklade Znanje na djelu, osim Maše Zamljačanec iz Muzeja grada Koprivnice, u njemačkom gradu Stuttgartu boravili su Tihomir Želimorski iz obrta Stari zanati, Draženka Ivaniš Sikavica iz Srednje škole Koprivnica i Elizabeta Milanović Glavica iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Bilo je to od 27. siječnja do 1. veljače, a sudjelovali su  na radionicama u sklopu projekta PRO-YOUTH, koji je usmjeren na područje kulturnog turizma. Riječ je o međunarodnom programu iz područja kulturnog i baštinskog turizma u kojem su sudjelovali predstavnici iz Bugarske, Njemačke, Italije, Rumunjske i Hrvatske. Osim predstavnika iz Podravine, sudjelovali su i predstavnici iz Iloka, Babine Grede, Zagreba i Majura.

Nositelj projekta je European Foundation for Education, a financira se sredstvima Europske unije. Sudionici ovoga projekta uz radionice na kojima su predstavili kulturne i prirodne znamenitosti svoga kraja i izmijenili iskustva, imali su prigode upoznati znamenitosti grada Stuttgarta smještenog u pokrajini Baden-Wȕrttemberg, jedne od najbogatijih pokrajina u Njemačkoj. Kroz trajanje edukacije svi su imali priliku predstaviti svoje turističke potencijale i znamenitosti, kao i primjere dobre prakse.

Svi su se vratili s novim znanjima, iskustvima i kontaktima koje će moći implementirati u provedbi pilot projekta koji slijedi, a namijenjen je edukaciji mladim nezaposlenim osobama koje će kroz ovaj projekt steći iskustva za uključivanje mladih na tržište rada iz područja kulturnog turizma.

čitam...
Loading...