IZGRADNJA, OBNOVA, PRILAGODBA

Koprivnička Udruga Bolje sutra dobila građevinsku dozvolu za 13 milijuna kuna vrijedan projekt

Osobama s invaliditetom, teškoćama u razvoju te njihovim obiteljima i skrbnicima ponudit će se mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

09:21h
0
naslovna
Foto: Udruga Bolje sutra Koprivnica

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju, obnovu i prilagodbu prostora zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17 koji su dobili od Grada Koprivnice. Osobama s invaliditetom, teškoćama u razvoju te njihovim obiteljima i skrbnicima ponudit će se mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život. Riječ je, podsjećaju, o projektu Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici vrijednom gotovo 13 milijuna kuna te potpuno financiranom novcem Europske unije.

Navode kako će se urediti uredi, arhiva, dvorane za sastanke, društvene i kulturne događaje, individualni i grupni rad s korisnicima, socijalnim radnicima i disfunkcionalnim obiteljima, obiteljsku medijaciju te za psihosocijalnu podršku, zatim dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, spremišta i skladište, vježbaonica za tjelesnu aktivnost, sanitarni čvorovi, toaleti i tuš kabine te toplinska stanica.

Između ostaloga, bit će prostora u kojemu će osvajati znanja i vještine za samostalan život, kao što su priprema obroka ili briga o prostoru, namirnicama i hrani. Socijalne usluge koje će se pružati jesu usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i za odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške, dodaju.

Postupak nabave izvođača krenut će tijekom ožujka.