velik uspjeh

Koprivničke srednjoškolke predstavljat će državu na Svjetskom školskom prvenstvu futsala u Izraelu, Ivana Kirilenko: Konkurencija je jaka, no mi smo spremne

Prije nekoliko dana održan je ždrijeb skupina pa moramo reći da su djevojke u skupini s Brazilom, Italijom, Belgijom i Indijom. Izuzetna nam je što ćemo predstavljati državu, županiju i grad, kazala je ravnateljica Gregurić.

15:47h
0
Futsal ekipa kod gradonačelnika
Foto: Ivan Brkić

Članice futsal ekipe Srednje škole Koprivnica, točnije 12 maturantica putuje na Svjetsko školsko prvenstvu u futsalu koje će se od 13. do 21. ožujka održavati u Izraelu, u gradu Rishon Le Zion. Osim što će predstavljati Podravinu i Prigorje te Koprivnicu, jedine su predstavnice iz Hrvatske pa je samim time njihov uspjeh još i veći.


Za njih je danas održao prijem gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama, Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž.

– Uvjeren sam da ćete tamo lijepo prezentirati boje Hrvatske, ali i našeg grada. Ovo je lijepa prilika putem koje ćemo pokazati da je Koprivnica grad sporta i vrhunskih škola jer da nema jasnog i strukturiranog sustava u svim našim školama, zasigurno se ne bi mogla niti okupiti sportska ekipa koja bi svojim trudom, zalaganjem srcem i elanom ostvarila ovakav rezultat i uspjeh. Hvala vam što ste se tako žestoko borile da dođete do ovog rezultata i zbog toga budete prenosile ime našeg grada u Izraelu – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Futsal ekipa kod gradonačelnika
Manuela Gregurić //Foto: Ivan Brkić

Ponos i sreću zbog uspjeha ekipe nije krila Manuela Gregurić, ravnateljica Srednje škole Koprivnica.

– Prije nekoliko dana održan je ždrijeb skupina pa moramo reći da su djevojke u skupini s Brazilom, Italijom, Belgijom i Indijom. Izuzetna nam je čast što ćemo predstavljati državu, županiju i grad – kazala je ravnateljica Gregurić.

Osim djevojaka, za uspjeh je zaslužna i Ivana Gregurina, njihova trenerica.

Futsal ekipa kod gradonačelnika
Ivana Gregurina //Foto: Ivan Brkić

– Ponosna sam na djevojke što su izborile plasman. To nije mala stvar. Mogu reći da su se na državnom stvarno potukle i zaslužile su medalju i nadam se da će biti i medalja kada se vratimo. Naporno treniramo, a ženska ekipa NK Koprivnica nam puno pomaže da se što bolje pripremimo – kazala je trenerica.

Nažalost, tri učenice koje su nastupile na državnom sada neće moći zato što su u međuvremenu maturirale. U ime ekipe obratila se Ivana Kirilenko.

– Čeka nas veliki posao u Izraelu. Konkurencija je jaka, no mi smo spremne i nadamo se da ćemo se što bolje plasirati na prvenstvu te da ćemo se svima koji su nam ovo omogućili odužiti odličnim rezultatom – rekla je I. Kirilenko.

Futsal ekipa kod gradonačelnika
Ivana Kirilenko // Foto: Ivan Brkić

 

 

čitam...