20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički srednjoškolci predstavljaju Hrvatsku u Bruxellesu
K

Ne propustite

Europski gospodarski i socijalni odbor (EESC) odabrao je Srednju školu iz Koprivnice da predstavlja Hrvatsku na susretu srednjoškolaca iz svih zemalja članica Europske unije, koji će se održavati od 26. do 28. ožujka u Bruxellesu, u sklopu redovite godišnje aktivnosti Vaša Europa, vaš glas.

– Ideja je i želja toga savjetodavnog odbora EU da čuju glas mladih i da se razgovara o njihovim potrebama i prioritetima. Ove godine glavna će tema biti izbori za EU parlament u svibnju. Naša je škola odabrana po prijavi na engleskome jeziku, na način da se iz svake zemlje izvuče po jedna srednja škola. U Bruxelles putuje ekipa u sastavu Damian Srša, Leo Filip Kovačić i Monika Šajatović (3. razred, smjer farmaceut) – kazala je prof. Tatjana Kolarić, koja će pripremiti i voditi navedenu ekipu učenika.

Dodala je i kako če prije odlaska ova grupa proraditi dobivene materijale vezane uz problematiku koja se odnosi na budućnost i odlučivanje o važnim pitanjima unutar EU.

– Dogovorene stavove učenici će predstaviti na radionicama tijekom susreta u Bruxellesu, te s predstavnicima iz ostalih zemalja dogovoriti najbitnije odrednice koje će potom EESC proslijediti Europskom parlamentu kako bi se uzeli u obzir kao glas mladih prilikom glasovanja za pojedine europske zakone – objasnila je Kolarić.

Prilikom boravka u Bruxellesu, učenici će razgledati europske institucije i upoznati se s njihovim radom, a čitav trošak boravka i putovanja podmiruje EESC. Odbor se sastoji od predstavnika iz svih zemalja članica EU i to onih sindikata, socijalnih udruga, udruženja poslodavaca, održivog razvoja, engergetike itd.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti