15.4 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički srednjoškolci predstavljaju Hrvatsku u Bruxellesu
K

Ne propustite

Europski gospodarski i socijalni odbor (EESC) odabrao je Srednju školu iz Koprivnice da predstavlja Hrvatsku na susretu srednjoškolaca iz svih zemalja članica Europske unije, koji će se održavati od 26. do 28. ožujka u Bruxellesu, u sklopu redovite godišnje aktivnosti Vaša Europa, vaš glas.

– Ideja je i želja toga savjetodavnog odbora EU da čuju glas mladih i da se razgovara o njihovim potrebama i prioritetima. Ove godine glavna će tema biti izbori za EU parlament u svibnju. Naša je škola odabrana po prijavi na engleskome jeziku, na način da se iz svake zemlje izvuče po jedna srednja škola. U Bruxelles putuje ekipa u sastavu Damian Srša, Leo Filip Kovačić i Monika Šajatović (3. razred, smjer farmaceut) – kazala je prof. Tatjana Kolarić, koja će pripremiti i voditi navedenu ekipu učenika.

Dodala je i kako če prije odlaska ova grupa proraditi dobivene materijale vezane uz problematiku koja se odnosi na budućnost i odlučivanje o važnim pitanjima unutar EU.

– Dogovorene stavove učenici će predstaviti na radionicama tijekom susreta u Bruxellesu, te s predstavnicima iz ostalih zemalja dogovoriti najbitnije odrednice koje će potom EESC proslijediti Europskom parlamentu kako bi se uzeli u obzir kao glas mladih prilikom glasovanja za pojedine europske zakone – objasnila je Kolarić.

Prilikom boravka u Bruxellesu, učenici će razgledati europske institucije i upoznati se s njihovim radom, a čitav trošak boravka i putovanja podmiruje EESC. Odbor se sastoji od predstavnika iz svih zemalja članica EU i to onih sindikata, socijalnih udruga, udruženja poslodavaca, održivog razvoja, engergetike itd.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×