Utrka Tour of Croatia

Kroz Koprivnicu i Đurđevac prolazi velika biciklistička utrka, promet će biti zatvoren

15:30h
0
110916-biciklisti
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela Hrvatska, utrka se održava na više od tisuću kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina i 10 županija, a etape prolaze kroz više od sto raznih mjesta.

Biciklistička utrka „Tour of Croatia – Race through natural beatuy“,  započinje sutra, u utorak, u 10 sati, a već u skopu prve etape 168 natjecatelja će proći kroz Koprivničko-križevačku županiju.

Prva etapa održava se na relaciji Osijek – Varaždin, a sukladno vremenskom planu utrke te uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja od 40 do 50 kilometara na sat, očekuje se da će se utrka na području županije odvijati između 13.30 i 15 sati.

Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela Hrvatska, utrka se održava na više od tisuću kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina i 10 županija, a etape prolaze kroz više od sto raznih mjesta.  Riječ je o jednom od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj. Više od dvjestotinjak ljudi u organizaciji i četiristotinjak volontera spremno čekaju početak, piše sportnet.hr.

Natjecatelji se dočekuju u mnogim gradovima diljem zemlje, a sutra će to biti Koprivnica i Đurđevac.

Kretat će se Podravskom magistralom na relaciji Kloštar Podravski, Đurđevac, Virje, Novigrad Podravski, Koprivnica,  Kunovec Breg, Cvetkovec.

U gradu Koprivnici će prolaziti slijedećim ulicama: Zaobilaznica, Bjelovarska cesta, Ulica braće Radić, Ulica Stari Brežanec, Ulica Ivana Mažuranića, Starogradska ulica, Trg mladosti, Ulica Antuna Nemčića, Florijanski trg, Ulica Ante Starčevića, Ivanjska ulica, Pavelinska ulica, Ulica Ivana Česmičkog, Varaždinska cesta.

Kako je za potrebe utrke uvjetovano da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu, iz policije mole sve vozače da postupaju sukladno uputama, odnosno znakovima policijskih službenika i redara. Oni će na pojedinim lokacijama vršiti zatvaranje prometa uoči dolaska natjecatelja.

– Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku te da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika, na sigurnoj udaljenosti – apeliraju iz policije.

čitam...