Odbijena žalba na suspenziju

Koren: Dobar je osjećaj što nisam u stranci čiji je predsjednik Beljak, no i neizmjerno sam tužan

19:24h
0
Darko Koren
Darko Koren // Foto: Ivan Brkić

Lokalni izbori su blizu. Hoće li se nešto promijeniti u stranci pa ću biti kandidat stranke za župana ili će biti druga varijanta ili neću biti kandidat, sada je rano govoriti, rekao je župan.

Koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu danas je odbijena žalba na suspenziju. Među desetero suspendiranih HSS-ovaca je i Marijana Petir i protiv njih će se provesti postupak zbog njihove političke odgovornosti.

Ovime Korenova kandidatura za šefa stranke neće biti moguća.

– Čekao sam danas da to pokušam gledati s vedrije strane, no neki tumači našeg statuta govore da ja zapravo više nisam u stranci. Neopisivo je dobar osjećaj spoznaja činjenice da nisam u stranci kojoj je predsjednik Krešo Beljak, no naravno da me odluka učinila neizmjerno tužnim jer sam 20 godina u stranci. Sve što se događa je ubojstvo demokracije u ovoj novoj hrvatskoj politici – rekao je Koren.

Dodao je kako je HSS je uvijek bio demokratska stranka i svatko je mogao izreći mišljenja i stavove.

– Kad tijela stranke donesu odluke, naravno da se one moraju poštivati i smatram da sam to i činio. Neki medijski istupi kasnije se mogu protumačiti na razne načine, ali je smiješno obrazloženje takvozvane presude gdje Beljak kaže da naše žalbe nisu usvojene jer nas je on zamolio ne istupamo u medijima, a mi smo to činili. Sve što se događa  stranci dovoljno govori o njemu, no ono što me posebno razočarava su oni koji mu daju podršku, potpredsjednici stranke predvođeni mojim dragim kolegom županom Kožićem – kaže Koren.

Koren napominje da je ovo političko vrludanje nepamtljivo na hrvatskoj političkoj sceni te da je HSS u velikoj opasnosti.

– Danas je sve previše vruće da donosim racionalne odluke, a sada se navodno formira povjerenstvo od tri člana u kojem bi mi optuženici trebali dokazati svoju nevinost. To je apsurd, ja sam 20 godina u stranci i sigurno sam veći zaslužnik od bilo koga tko bi činio to povjerentsvo, a rješenje o suspenziji je tragikomično bez argumenata – tvrdi on.

Kaže da je u žalbi dao opsežno obrazloženje koje pobija sve navode, no mišljenja je da to nije nitko ni čitao.

O njegovom daljnjem političkom putu kaže da je prerano govoriti te da nikad nije ni pomislio da ide u drugu stranku.

Lokalni izbori su blizu. Hoće li se nešto promijeniti u stranci pa ću biti kandidat stranke za župana ili će biti druga varijanta ili neću biti kandidat, sada je rano govoriti – kazuje on.

U ponedjeljak Korena čeka Županijska skupština i donošenje proračuna. O nagađanjima da će izgubiti većinu na sjednici župan nam je prije par dana rekao da nisu vrijedna spomena te da će bez sumnje usvojiti proračun za iduću godinu i sve predložene točke.

Kako će se sve odigrati ostaje tek za vidjeti, no nakon ovoga danas, svaki scenarij je moguć.