9.1 C
Koprivnica
Utorak, 27. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koren o smjeni Saboleka: To je kao da za krivo parkiranje dobijete tri godine zatvora
K

Ne propustite

Već tradicionalno, danas je održana Kava s novinarima u prostorima Županije, na kojoj se raspravljalo o aktualnim temama.

Župan Darko Koren (HSS) smatra kako se u našoj županiji najviše ulaže u obrazovanje u odnosu na cijelu državu. Prema njegovom mišljenju, ulaganja u obrazovanje moraju biti na prvom mjestu.

– U planu su nam kapitalni projekti u sustavu školstva. Investicije u Srednjoj školi, dogradnja škole i dvorane u Sokolovcu, a iduće godine planiramo izgradnju dvorane u Kalinovcu kao partneri sufinancijeri. Možemo biti zadovoljni ulaganjima u obrazovanje jer sredstva je sve manje, a obveze su ostale iste – rekao je Koren.

Mišljenje Županije o smjeni ravnatelja Srednje škole Zdravka Saboleka je da Školski odbor ne bi trebao prihvatiti odluku inspekcije. Smatraju da su ravnatelj Sabolek i ustanova primjereno kažnjeni zbog upisa spornih dvanaestorice ekonomista.

– To je kao da za krivo parkiranje dobijete tri godine zatvora. Trebao je dobiti samo novčanu kaznu, bez ikakvog prijedloga o razrješenju dužnosti. Svjesni smo da je ravnatelj učinio pogrešku, no on je za to primjereno kažnjen. Prilikom spornog upisa učenika nije nikog oštetio. Inspekcija nije naredila da se učenici ispišu i to će biti glavni argument kod odluke Školskog odbora – poručio je župan.

Također, bilo je riječi o raspodjeli sredstava za investicije na županijskim i lokalnim cestama kojim je župan Koren izuzetno razočaran jer su susjedne županije dobile 28 milijuna kuna, dok je naša županija dobila samo 13,6 milijuna.

– Stanovnici naše županije redovito uplaćuju sredstva za održavanje cesta te nisu zaslužili da ih se diskriminira na ovaj način – rekao je Koren.

O poslovanju bolnica, župan ističe da su dugovi postali pravilo u bolnicama, koje ih bilježe iz mjeseca u mjesec.

– Do dva milijuna kuna bolnica gubi mjesečno. Država to mora riješiti jer imamo izuzetno loše upravljanje bolnicama. Tražit ću izvješće o poslovanju bolnica. Protiv toga sam da država preuzme bolnice, no važno je postaviti financijske kriterije kako bi sve moglo funkcionirati – istaknuo je župan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na svu sreću

Učenik koji je danas skočio s prvog kata škole nalazi se izvan životne opasnosti

Izvijestili smo danas o učeniku koji je stradao u padu s prvog kata Osnovne škole u Ludbregu. Kako doznaje Dnevnik.hr,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×