Predizborne ankete pomrsile račune

Koren uživa najveću potporu birača, dok Felak daje naslutiti kako je još sve moguće

Prema anketama, Korenu za vrat puše SDP-ov Slavko Tucaković koji nam je rekao da još nije vidio rezultate anketa, no ono što zna je da Koren drži prednost.

17:00h
0
Darko Koren i Damir Felak
Darko Koren i Damir Felak // Foto: Mario Kos
Darko Koren (Mreža) // Foto: Matija Gudlin

Pripreme za lokalne izbore u punom su jeku, a da bi vidjeli kakav im je status te koliku podršku birača imaju, dvije najveće stranke provele su predizborne ankete istražujući kako rangiraju njihovi kandidati za župana Koprivničko-križevačke županije.

Na kojem su uzorku ankete rađene nisu nam željeli otkriti, no ono što znamo je da aktualni župan Darko Koren, bivši HSS-ovac i sadašnji predsjednik Mreže ubire uvjerljivo najveću podršku birača.

– Mi anketu još nismo provodili, jer još želimo istaknuti Mrežu i posložiti listu za Županijsku skupštinu. Osobno znam i sam kako stojim, lagao bih kad bi rekao da nisam zadovoljan, no nisam ni euforičan, jer anketa je anketa – rekao nam je Koren.

Kazao je da su u određenim pregovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima, no da je njegov prvi izbor bio i ostao HDZ.

– Dugo godina smo zajedno, zajedno smo išli na izbore, a ja sam ostao dosljedan te sam onaj isti čovjek, samo što uz moje ime piše nešto drugo – kazuje Koren te dodaje da su HDZ-u njegova vrata otvorena, dok on neće biti ničiji zamjenik.

Slavko Tucaković (SDP)// Foto: Marko Horvat

A prema anketama, Korenu za vrat puše SDP-ov Slavko Tucaković koji nam je rekao da još nije vidio rezultate anketa, no ono što zna je da Koren drži prednost.

– Kad vidim rezultate, onda ću komentirati, no za sad dobro stojimo, obzirom da se prvi puta kandidiram – kratak je bio Tucaković.

HDZ-ov Damir Felak prema sadašnjim anketama ne uživa veliku podršku birača, dok je najmanje ‘glasova’ dobio HSS-ov Mario Hudić.

Felak kaže da ne bi komentirao ankete, jer su to interni rezultati stranke, no tvrdi kako je zadovoljan svojim statusom te da ankete ništa ne potvrđuju.

Damir Felak (HDZ)  // Foto: Matija Gudlin

Dodaje kako su u HDZ-u otvoreni za pregovore.

– Razgovaramo sa svima, a trenutno je stav HDZ-a da imamo svojeg kandidata za župana, no Bože moj, do predaje lista sve su opcije otvorene – dao je Felak naslutiti da u HDZ-u razmišljalju o tome da ipak podršku daju Korenu.

Mario Hudić, HSS-ov kanidat, kaže da kao stranka nisu provodili anketu, a loš rezultat pripisuje tome da je tek prije tjedan dana istaknuo svoju kandidaturu.

Mario Hudić (HSS) // Foto: Matija Gudlin

– Ne znam ni na kojem su uzorku rađene ankete i smatram da ne stojim loše, obzirom da još ni nisam ušao u kampanju, dok je župan po tom pitanju u prednosti. No kad krenem očekujem najbolji rezultat jer smo pripremili cjelovit i kvalitetan program za razvoj županije, kojeg ne može ponuditi nitko osim mene – kaže Hudić.

Dodaje da od svoje kandidature ne odustaje te da se pred nikim neće povući, misleći pritom na špekulacije da bi HSS mogao dati podršku SDP-ovom Tucakoviću.

Izgleda da možemo očekivati još puno preslagivanja i promjena prvotnih planova, jer su prve ankete nekima ‘pomrsile račune’, a kad sa svojim kandidatom u ring uđe i đurđevački gradonačelnik Željko Lacković, nastat će prava borba za županovu fotelju.