U SKLOPU VRTIĆA

Kreće izgradnja druge faze jaslica u Hlebinama, potpisan ugovor vrijedan milijun i pol kuna

Planirani radovi trebali bi biti dovršeni do sredine rujna ove godine, a tada će s radom započeti i jaslička skupina u vrtiću "Leptirić".

10:41h
0
Izgradnja jaslica u Hlebinama
Foto: kckzz.hr

U prostorijama Općinske vijećnice u Hlebinama jučer je održano potpisivanje ugovora za izgradnju druge faze jaslica u sklopu Dječjeg vrtića “Leptirić” Hlebine. Ugovor vrijedan gotovo milijun i pol kuna potpisali su načelnica Općine Božica Trnski i predstavnik tvrtke Švenda građenje d.o.o. Zoran Švenda.

Potpisivanju je prisustvovao i župan Darko Koren, s obzirom na to da je u sufinanciranju sudjelovala i Koprivničko-križevačka županija, kao i zamjenik načelnice Andjelko Belec. Također je potpisan i ugovor za stručni nadzor s direktorom tvrtke Petgrad d.o.o. Vedranom Petrovićem.

Načelnica Božica Trnski podsjetila je kako je prošle godine Općina započela s građevinskim radovima na izgradnji prve faze jaslica, čija je vrijednost bila gotovo milijun kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiralo projekt s 400 tisuća kuna, dok je ostatak osigurala Općina iz svojeg proračuna.

Foto: kckzz.hr

Župan je na projektu čestitao načelnici Trnski.

– Otvaranjem jaslica jasno se daje poruka kako Općina, ali i svi mi koji smo uključeni u vođenje jedinica lokalne i regionalne samouprave, sustavno razmišljamo o tome kako i na koji način poboljšati demografsku sliku naše županije te zaustaviti negativne trendove kojima svjedočimo. Županija ulaganjima u naše općine brine o ravnomjernom razvoju, a posebice je to važno u općinama koje imaju mala izvorna sredstva pa je svaka pomoć dobrodošla kako bi se realizirali ovako značajni projekti – rekao je Koren.

Načelnica je dodala kako se stvaranjem prostornih uvjeta za jaslice, odnosno vrtić nastoji zaustaviti iseljavanje mladih obitelji u gradska središta te poboljšati kvaliteta života u Hlebinama.

Planirani radovi trebali bi biti dovršeni do sredine rujna ove godine, a tada će s radom započeti i jaslička skupina u vrtiću “Leptirić”.