GRADSKO VIJEĆE

Križevački proračun rebalansom povećan na 110 milijuna, za uređenje atletske staze milijun kuna više

Dosadašnji naziv kandelaber za spomen obilježje braniteljima Miljenku Klobučaru i Mariju Jembreku bit će promijenjen u Križevački dragovoljci Domovinskog rata.

15:30h
0
Foto: Grad Križevci

Ukupno 19 točaka dnevnog reda bilo je na jučerašnjoj 17. sjednici Gradskog vijeća grada Križevaca, održanoj u Veliko gradskoj vijećnici.


Jedna od najvažnijih točaka odnosila se na donošenje izmjena i dopuna Proračuna grada Križevaca za 2019. godinu te projekcija za 2020. i 2021. godinu. Izmjenama je proračun s prvotnih 91.232.915,00 kuna povećan na 110.083.555,13 kuna. Povećanje je pobliže pojasnio gradonačelnik Mario Rajn. Uglavnom se odnosi na odobrene projekte.

Istaknuo je povećanje stavke uređenja atletske staze na 1,4 milijun kuna u odnosu na prijašnjih 400 tisuća kuna. Riječ je o objedinjenoj javnoj nabavi i za rekonstrukciju atletske staze i za pomoćno igralište.

Foto: Grad Križevci

– Nakon provedene javne nabave što se tiče energetske obnove Dječjeg vrtića dobili smo veću vrijednost pa je povećana stavka. Gradu je odobren projekt rekonstrukcije društvenog i vatrogasnog doma u Carevdaru u iznosu od 7,4 milijuna kuna, projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma u Kloštru Vojakovačkom vrijedan 344 tisuće kuna, a isto tako tu nam je i projekt Healing Places koji smo dobili iz Interreg Central Europe – rekao je.

Donošenje Pravilnika o stipendiranju studenata s križevačkog područja koji su obrazuju u deficitarnim zanimanjima bilo je, također, važna točka.

– Ovo je prvi puta da će Križevci nuditi studentima s prebivalištem u Križevcima stipendije kako bi ih se motiviralo da upišu studije za zanimanja iz kojih prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji nema evidentiranih prijavljenih osoba odnosno nedostaje radne snage – stoji u priopćenju, kao i informacija da će natječaj za dodjelu stipendija biti objavljen najkasnije do 15. rujna.

Jednoglasno je donesena Odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Križevaca. Dodajmo kako će dosadašnji naziv kandelaber za spomen obilježje braniteljima Miljenku Klobučaru i Mariju Jembreku biti promijenjen u Križevački dragovoljci Domovinskog rata.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...