Sudjelovalo 2300 vatrogasaca

Križevački vatrogasci treći na državnom natjecanju vatrogasaca

12:22h
0
DSCm
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U šest kategorija sudjelovalo je ukupno 2300 vatrogasaca, a natjecalo se i 14 desetina iz Koprivničko-križevačke županije.

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice održano je 7. po redu Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske.

Domaćini državnog natjecanja bili su Vatrogasna zajednica Istarske županije i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pula. U šest kategorija sudjelovalo je ukupno 2300 vatrogasaca, a natjecalo se i 14 desetina iz Koprivničko-križevačke županije.

Javna vatrogasna postrojba grada Križevaca osvojila je treće mjesto i time ostvarila najbolji rezultat od 14 desetina iz Koprivničko-križevačke županije. Članice „A“ kategorije iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gregurovec osvojile su šesto mjesto dok su jedanaesto mjesto osvojili članovi „B“ kategorije iz Dobrovoljno vatrogasnog društva Novaki Ravenski. Pored njih, nastupili su još i dobrovoljno vatrogasna društva Cirkvena, Virje, Koprivnica, Rasinja, Sveti Petar Orehovec kao i JVP Koprivnica.

Na natjecanju su sudjelovali i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović  i zapovjednik Zvonimir Habijan koji su nastupili za svoje desetine, JVP Križevci i DVD Rasinja.

Valja napomenuti kako Koprivničko-križevačka županija aktivno podržava rad županijske Vatrogasne zajednice te je za ovo državno natjecanje osigurala sredstva za nastup vatrogasaca.