-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
5. sjednica

Križevački vijećnici prihvatili odluku o izgradnji Distribucijskog centra za meso u poduzetničkoj zoni te gradski Plan razvoja
K

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu prema kojoj sada ukupni prihodi i primici iznose 124 milijuna kuna. Ukupni rashodi i izdaci iznose, pak, 132 milijuna kuna.

Ne propustite

Gradsko vijeće Grada Križevaca petu sjednicu održalo je jučer putem interneta. Glavna točka dnevnoga reda bila je ona o gradskome Planu razvoja za razdoblje od 2021. do 2030. godine, zbog koje je dan ranije održana konferencija za medije.

- Oglas -

– Plan razvoja grada Križevaca za naredno desetljeće je krovni strateški dokument grada Križevaca i završetak procesa koji je počeo u studenom 2019. godine, odnosno prije pandemije. Ponosan sam i zahvaljujem i kolegici Mariji Podolski i kolegi Ivanu Biškupu i svim dionicima radnih skupina te ostalim kolegama u Upravnom odjelu budući da mnoge jedinice lokalne samouprave te procese provjeravaju vanjskim, trećim stranama, a mi smo participacijom stručnjaka, građana i uz vrlo ažuran rad gradskih službi došli do ovog dokumenta kojeg danas predstavljamo – uvodno je kazao gradonačelnik Mario Rajn.

Plan je, kao i prije dva dana, predstavila viša savjetnica za proračun i financije te voditeljica izrade plana M. Podolski. Detalje o tome kakve Križevce gradsko vodstvo vidi u 2030. godini pročitajte ovdje.

Ovako izgleda telekonferencijska sjednica križevačkog Gradskog vijeća // Izvor: Grad Križevci
Važan dokument je i Strategija zaštite od nasilja u obitelji

Za nešto kraće razdoblje, ono od 2021. do 2025. godine, izrađena je Strategija zaštite od nasilja u obitelji, što je na sjednici predstavila predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić. Inače, predsjednica je gostovala u studiju ePodravina televizije. Emisiju pogledajte ovdje. Vijećnicama i vijećnicima objasnila je kako je cilj osigurati veću zaštitu žrtava i podići kvalitetu života. Križevci su, istaknuo je to Rajn prekjučer, drugi grad s takvim dokumentom u Hrvatskoj.

- Oglas -

Njime se šalje poruka da smo društvo s nultom stopom tolerancije na nasilje u obitelji, naglasila je M. Švagelj Jažić. Strategija obuhvaća pet područja djelovanja kojima će se prevenirati nasilje u obitelji, pružiti potpora i zaštita žrtvama, senzibilizirati javnost na ovu problematiku, poboljšati međuresorna suradnja te provesti izobrazba stručnjaka, a nastala je u sklopu programa NISI SAMA koji provodi upravo Udruga HERA u partnerstvu s Gradom Križevcima i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Da je osiguran novac za početnu dokumentaciju Distribucijskog centra za meso pisali smo prošli tjedan. Križevačkog Gradsko vijeće prihvatilo je Odluku o osnivanju prava građenja na građevinskom zemljištu na području Poduzetničke zone Gornji Čret, u kojoj bi se centar trebao nalaziti.

Donesena je, također, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu prema kojoj sada ukupni prihodi i primici iznose 124 milijuna kuna. Ukupni rashodi i izdaci iznose, pak, 132 milijuna kuna. Za kraj, križevačkom Savjetu mladih uskoro istječe mandat, pa je donesen Zaključak o raspisivanju Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova novog saziva Savjeta mladih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti