17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
5. sjednica

Križevački vijećnici prihvatili odluku o izgradnji Distribucijskog centra za meso u poduzetničkoj zoni te gradski Plan razvoja
K

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu prema kojoj sada ukupni prihodi i primici iznose 124 milijuna kuna. Ukupni rashodi i izdaci iznose, pak, 132 milijuna kuna.

Ne propustite

Gradsko vijeće Grada Križevaca petu sjednicu održalo je jučer putem interneta. Glavna točka dnevnoga reda bila je ona o gradskome Planu razvoja za razdoblje od 2021. do 2030. godine, zbog koje je dan ranije održana konferencija za medije.

– Plan razvoja grada Križevaca za naredno desetljeće je krovni strateški dokument grada Križevaca i završetak procesa koji je počeo u studenom 2019. godine, odnosno prije pandemije. Ponosan sam i zahvaljujem i kolegici Mariji Podolski i kolegi Ivanu Biškupu i svim dionicima radnih skupina te ostalim kolegama u Upravnom odjelu budući da mnoge jedinice lokalne samouprave te procese provjeravaju vanjskim, trećim stranama, a mi smo participacijom stručnjaka, građana i uz vrlo ažuran rad gradskih službi došli do ovog dokumenta kojeg danas predstavljamo – uvodno je kazao gradonačelnik Mario Rajn.

Plan je, kao i prije dva dana, predstavila viša savjetnica za proračun i financije te voditeljica izrade plana M. Podolski. Detalje o tome kakve Križevce gradsko vodstvo vidi u 2030. godini pročitajte ovdje.

Ovako izgleda telekonferencijska sjednica križevačkog Gradskog vijeća // Izvor: Grad Križevci
Važan dokument je i Strategija zaštite od nasilja u obitelji

Za nešto kraće razdoblje, ono od 2021. do 2025. godine, izrađena je Strategija zaštite od nasilja u obitelji, što je na sjednici predstavila predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić. Inače, predsjednica je gostovala u studiju ePodravina televizije. Emisiju pogledajte ovdje. Vijećnicama i vijećnicima objasnila je kako je cilj osigurati veću zaštitu žrtava i podići kvalitetu života. Križevci su, istaknuo je to Rajn prekjučer, drugi grad s takvim dokumentom u Hrvatskoj.

Njime se šalje poruka da smo društvo s nultom stopom tolerancije na nasilje u obitelji, naglasila je M. Švagelj Jažić. Strategija obuhvaća pet područja djelovanja kojima će se prevenirati nasilje u obitelji, pružiti potpora i zaštita žrtvama, senzibilizirati javnost na ovu problematiku, poboljšati međuresorna suradnja te provesti izobrazba stručnjaka, a nastala je u sklopu programa NISI SAMA koji provodi upravo Udruga HERA u partnerstvu s Gradom Križevcima i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Da je osiguran novac za početnu dokumentaciju Distribucijskog centra za meso pisali smo prošli tjedan. Križevačkog Gradsko vijeće prihvatilo je Odluku o osnivanju prava građenja na građevinskom zemljištu na području Poduzetničke zone Gornji Čret, u kojoj bi se centar trebao nalaziti.

Donesena je, također, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu prema kojoj sada ukupni prihodi i primici iznose 124 milijuna kuna. Ukupni rashodi i izdaci iznose, pak, 132 milijuna kuna. Za kraj, križevačkom Savjetu mladih uskoro istječe mandat, pa je donesen Zaključak o raspisivanju Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova novog saziva Savjeta mladih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×