svečano proglašenje

Križevčanka Veronika Drljačić proglašena najboljom mlađom juniorkom u Hrvatskoj, Dragi Palčiću priznanje za izniman doprinos atletici, Drljačić: Želim na Svjetsko prvenstvo

Velik broj priznanja u raznim kategorijama podijeljen je atletičarima i atletskim djelatnicima, a dobitnika ima i iz naše županije.

19:00h
0
Foto: Hrvatski atletski savez
Foto: Hrvatski atletski savez

Jučer je u Zagrebu održana Croathletic Gala, svečana večera na kojoj su se okupili najbolji hrvatski atletičari, te su dijeljena priznanja. Velik broj priznanja u raznim kategorijama podijeljen je atletičarima i atletskim djelatnicima, a dobitnika ima i iz naše županije.

Mlada atletičarka iz AK Križevaca, Veronika Drljačić, proglašena je najboljom mlađom juniorkom Hrvatske. Veronika je prije nekoliko dana osvojila srebro u Sofiji na juniorskom dvoranskom prvenstvu Balkana u disciplini 400 metara, a tijekom cijele prošle godine osvajala je značajne medalje. Kako kaže njen trener Palčić, Hrvatska ima iznimno jaku reprezentaciju i ova nagrada ima još veći značaj.

– Sad kad sam proglašena najboljom mlađom juniorkom, ponosna sam na svoj uspjeh i nadam se da ću iz dana u dan sve više napredovati. To mi je ujedno i poticaj za dalje, ove godine najvažnije mi je da uđem u finale Europskog prvenstva i da ostvarim još bolji rezultat nego prošle godine. I naravno, da odem na prvenstvo Balkana u Tursku gdje sam prošle godine bila zlatna i ostvarila ondašnji osobni rekord. Također, voljela bih otići na Svjetsko prvenstvo za juniorke u Tampere u Finsku. Najviše sam zahvalna treneru Dragi Palčiću, koji mi je trener već sedam godina i pod čijim okriljem ostvarujem odlične rezultate. Zahvalna sam i svojim roditeljima koji me podržavaju u atletici i voze na treninge – rekla je sjajna atletičarka.

Također, njezin trener i mentor, Dragutin Palčić, dobio je priznanje Hrvatskog atletskog saveza za izniman doprinos hrvatskoj atletici. Dugogodišnji atletski trener AK Križevaca i nekadašnji trener Branka Zorka ugodno je iznenađen priznanjem.

– Doveo sam Veroniku na svečanu večeru i zaista ovo nisam očekivao. Jako sam sretan i pozitivno iznenađen. Uvijek veseli kad primite neku nagradu, a posebno mi je drago što je ova nagrada došla iz struke, to ima težinu. Ljudi koji su objektivni i znaju kakav je sport atletika izabrali su između ostalog i mene – rekao je laureat Drago Palčić.

Foto: Drago Palčić
Foto: Drago Palčić

Također, nagradu za izniman doprinos hrvatskoj atletici primio je i Branko Zorko, proslavljeni hrvatski atletičar iz Križevaca.

čitam...