Laburistima nejasna naplata naknade za uređenje voda, gradonačelnica tvrdi da je sve transparentno

09:20h
0
Darko Tetec, kandidat laburista za koprivniničkog gradonačelnika

Koprivnički laburisti zatražili su od gradske vlasti da pojasni zašto su građani krajem prošle godine dobili uplatnice za podmirenje naknade za uređenje voda.

Više o tome pojasnio je tajnik laburista i kandidat za gradonačelnika Darko Tetec.


– Hrvatski laburisti smatraju da je bilo netransparentno prikupljanje novca za vodne naknade. Jasno je da smo dobili čekove krajem 2012. za slivne vode od Hrvatskih voda. Nejasno je zbog čega novac nije bio prikupljan dvije godine od strane grada ako postoji takav dogovor između njih. I tražimo jednostavno objašnjenje zbog čega su građani stavljeni u takvu situaciju.

Grad Koprivnica nije prikupljao od svojih građana naknadu za uređenje voda jer nije htio prihvatiti uvjete Hrvatskih voda. Lani je s tom državnom tvrtkom postignut konačni dogovor da Grad taj posao neće definitivno raditi, već je za taj posao nadležna tvrtka Bista Đurđevac. Rekla je to gradonačelnica Vesna Želježnjak te istakla.

– Iznenađena sam ovakvim nepoznavanjem zakona o lokalnoj samoupravi, mora znati 27 zakona. Očito da uopće ne znaju što se, koja naknada kuda ide, tko ju prihoduje i za što se koristi.

Gradonačelica Želježnjak odbila je ocjenu da je rad gradske uprave netransparentan te kaže da se maksimalno zalažu raditi na korist svojih građana.

Izvor: Radio Drava

čitam...