Članovi Podravkine Uprave tvrde da nisu znali za Marinčeve milijune

20:24h
0

091010-podravkauprava-mVečernji list izvijestio je kako je USKOK ispitao sve članove Podravkine Uprave u vezi s aferom oko preuzimanja koprivničke kompanije.

Svoj su iskaz u potpunoj tajnosti USKOK-u dali predsjednik Uprave Zdravko Šestak te članovi Miroslav Vitković, Saša Romac, Josip Pavlović i Marin Pucar.

Prema projektu „Spice”, Podravkini su menadžeri navodno namjeravali preuzeti većinski dioničarski paket kompanije, i to Podravkinim novcem. Afera je „pukla” kad se doznalo za Podravkin kredit splitskom SMS-u, koji je u stvari poslužio za kupnju Podravkinih dionica preko varaždinske Fime.

Večernji list tvrdi kako je iz dobro upućenih izvora doznao da su članovi Podravkine uprave pred tužiteljima USKOK-a tvrdili da nisu imali pojma o planu za preuzimanje tvrtke. Također su kazali kako nisu imali veze ni s plasiranjem novca kompanije preko kredita SMS-u na račun Fime.

091010-marinac-sestak-mSvojim su se iskazima članovi Podravkine Uprave ogradili od bivšeg im šefa Darka Marinca, koji je nakon odlaska s mjesta predsjednika Uprave donedavno bio predsjednik Nadzornog odbora Podravke. No, nakon što se doznalo za kredit SMS-u, Marinac je podnio ostavku.

Prema pisanju Večernjaka, USKOK posebno problematizira menadžerske ugovore po kojima su za uspješno rukovođenje Podravkom menadžeri nagrađivani upravo njezinim dionicama. To je objašnjenje za projekte po kojima se Podravka trudila kupiti vlastite dionice – da bi se njima mogli nagraditi menadžeri, i to za fingiranje uspješnog poslovanja.