općinsko vijeće

Legrad nastavlja s potporom razvoja navodnjavanja, određen i najmanji paušal, Sabolić: Možda tako motiviramo ljude da otvore nove kapacitete

Po pitanju Odluke o komunalnoj naknadi, sve je ostalo isto.

14:15h
0
Županijska skupština - tema Piškornica
Ivan Sabolić // Foto: Ivan Brkić

U Vijećnici Općine Legrad održana je 21. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Donesena je odluka o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu na području Općine Legrad.


– Paušal je najmanji, 150 kuna. Nemamo razvijene kapacitete, pa i to malo što imamo nema smisla da idemo nekoga gušiti s nekakvim većim porezom. Možda tako motiviramo neke druge da otvore svoje dodatne kapacitete koji nam stalno fale – rekao nam je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Donesen je i Program potpora u poljoprivredi na području Općine Legrad.

– Ove godine idemo s potporom razvoju navodnjavanja. Program je zapravo rađen još prošle godine, ali se do kraja godine puno toga promijenilo. Sufinancirat ćemo i osiguranje u poljoprivredi i izradu EU dokumentacije za EU projekte – kazao je Sabolić.

Spominjala se i odluka o osnivanju Postrojbe civilne zaštite opće namjene.

– Ona već postoji kao takva, to je normalna procedura. Zbog zakonskih izmjena morali smo donijeti novu odluku o osnivanju takve postrojbe, koja zapravo već postoji od postanka općine. To nije nikakva novost, samo su se izmijenili neki termini i nastala je nova odluka kao takva – konstatirao je Sabolić.

Po pitanju Odluke o komunalnoj naknadi, sve je ostalo isto, ona će iznositi 30 lipa po kvadratnom metru mjesečno, rekao je za kraj Sabolić.

 

čitam...