JEDNOGODIŠNJE ISKUSTVO

Lipa zadovoljna prošlom sezonom želi napraviti iskorak u novoj, Eršetić: Igramo s domaćim dečkima, takva je filozofija

Svlačionicu su napustili Alen Samoščanec koji prestaje igrati zbog poslovnih obaveza te Nikola Sabolić čija će karijera nastavak doživjeti u Dravi iz Novigrada Podravskog.

10:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Deset pobjeda, jednako toliko poraza i šest neriješenih rezultata hlebinskoj Lipi donijelo je 36 bodova i osmo mjesto na kraju prošle sezone Prve ŽNL. Pritom je momčad trenera Zdravka Eršetića postigla 32 te primila 40 pogodaka.


– Za prvu godinu zadovoljavajuć plasman. Iako smo u zadnjim utakmicama zbog slabijeg treniranja blago podbacili. Mogli smo biti barem šesti – smatra Eršetić.

S jednogodišnjim iskustvom igranja najvišeg ranga domaćeg nogometa, kao i uz činjenicu da je gotovo cijeli sastav ostao na okupu, Lipa je s pripremama krenula 21. srpnja. Poput ostalih klubova u najtoplijim mjesecima godine, muči ih okupljanje onemogućeno godišnjim odmorima, ali zapravo sve teče prema planu.

Svlačionicu su napustili Alen Samoščanec koji prestaje igrati zbog poslovnih obaveza te Nikola Sabolić čija će karijera nastavak doživjeti u Dravi iz Novigrada Podravskog. S druge strane, stigli su Ivan Ritoša, povratnik Marko Posavec koji nije igrao zbog zdravstvenih problema te vratar Filip Šokec.

– Bude li klub u mogućnosti, dovest ćemo adekvatnog mlađeg igrača. Naznaka o novim odlascima nema, ali nikada se ne zna. Lipa igra prvenstveno s domaćim dečkima, takva je filozofija. Mogućnosti za nešto više nema – objašnjava Eršetić, zadovoljan kadrom koji ima na raspolaganju.

– Teško je u ovome trenutku reći, ali vjerujem da smo kvalitetom na razini prošle godine – dodaje.

Prvenstvo će otvoriti gostovanjem u Ždali kod Prekodravca, dok će na premijerni domaći ogled stići Mladost Sigetec.

Pokušat ćemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu. Dakle, plasirati se bolje od osmoga mjesta – zaključio je Eršetić.

Hlebine Lipa - Podravec Torčec 14.10.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

čitam...