herkul open

Ludbreške hrvačice i hrvači iz Zagreba stigli s četiri medalje, Gerić rutinski uzela zlato

​Ovog​ vikenda slijedi još jedno veliko natjecanje, Marta Besek u mađarskom Gyoru nastupit će u sastavu Hrvatske ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu U15.

11:01h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

U lijepoj dvorani S​u​tinska vrela, u zagrebačkom Podsusedu, gdje je Cedevita do ne tako davno igrala svoje tekme, ove subote održan je prvi međunarodni turnir Herkul Open.

Sudjelovalo je 234 natjecatelja iz 7 država, u više uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. HK Ludbreg predstavio se s pet natjecatelja. U uzrastu mlađih početnika briljirao je Ivan Bačani, koji je sa tek 34 kg, nastupio u kategoriji do 40 kg. Fantastičnom borbenošću upisao je tri pobjede i jedan tijesan poraz te osvojio srebrnu medalju.

Patrik Balija u uzrastu mlađih dječaka do 75 kg, ostao je bez plasmana sa dva poraza, borbenost je bila na nivou, no ovog puta nije išlo.

Odlična je bila Sandra Besek kod starijih djevojčica, koja je sa dvije pobjede i jednim porazom bila druga. Zlato je bilo nadomak ruke, gdje je u odlučujućoj borbi vodila 6-0 i samo je malo iskustva falilo da se borba rutinski privede kraju, umjesto toga jednom greškom dozvolila je protivnici da je tušira.

Marta Besek, kao starija djevojčica, nastupila je u uzrastu kadetkinja te također osvojila srebrnu medalju. Iva Gerić, po očekivanju je osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji s tri atraktivne pobjede. Ekipu je predvodio trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat na ovom turniru dijelio pravdu na strunjačama.

​Ovog​ vikenda slijedi još jedno veliko natjecanje, Marta Besek u mađarskom Gyoru nastupit će u sastavu Hrvatske ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu U15.

Iva Gerić​ se pak ​intenzivnou priprem​a​ za svjetsko kadetsko prvenstvo koje se održava početkom srpnja u Zagrebu.

čitam...