6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SAF ULAZI U ZAVRŠNICU

Mačke postale zaštitni znak ovogodišnjeg Street art festivala
M

U slučaju lošeg vremena, gostovanja umjetnika će se održati tijekom idućeg tjedna.

Ne propustite

U tijeku je osmo izdanje koprivničkog Street art festivala. Od organizatora iz koprivničke Udruge Mamuze, doznajemo kako se svi programi odvijaju prema zacrtanom planu i rasporedu.

U Mačkovcu, domu mnogih mačaka o kojima brine Udruga Šinterice dobra srca nastali su prvi murali i već na početku postali zaštitni znak ovogodišnjeg festivala, pojasnili su iz Mamuza.

Umjetnica koja se na festivalu pojavila prvi put i predstavila pod pseudonimom Shy već je prvog dana festivala napravila mural djevojke koja čuva mačku, a monokromatski sjedeći portret žene s mačkom na crvenoj pozadini izveo je koprivnički autor Blanana.

Murali se svakodnevno mogu posjetiti u Kampusu/Mačkovcu gdje se možete poigrati s 28 mačaka koje čekaju na udomljenje – naglašavaju Mamuze.

Od prvog dana u središtu nekadašnjeg kompleksa vojarne posjetitelji su mogli pratiti troje drugih umjetnika – Tanju, Tothem i Sinka.

Tanju je SAF ugostio prvi put, a pridružio joj se jedan od rezidencijalnih umjetnika festivala – Sinko. Mlada dizajnerica i domaći ilustrator udružili su snage na velikom zidu u središtu kompleksa gdje nastaje mural vibrantnih boja koji propituje svakodnevicu današnjeg društva na humorističan i grafički način. Poznato ime na novoj lokaciji unutar Kampusa je Tothem. Ona se ove godine predstavlja i kao Goya, a svoju povezanost s prirodom nije zanemarila ni ove godine. U središtu Kampusa oslikat će čitavu zgradu i na taj način arhitekturu još više uklopiti u krajolik. Kako umjetnici napreduju, možete provjeriti već danas.

U nastavku festivala slijede gostovanja još nekih umjetnika i umjetnica. Među njima je Worg, umjetnik iz Križevaca s adresom u Koprivnici koji se na SAF vraća treći put.

Naći ćete ga u poslijepodnevnim satima na prvom katu Knjižnice i čitaonice Fran Galović gdje će izvesti jedini ovogodišnji mural u zatvorenom prostoru – stoga, kad mu krenete u posjet svakako ponesite masku – poručuje organizator.

Sredina tjedna donosi još nekoliko novih imena – Theia, Borna, Petra, Kristina, Epoha i ojoMAGico. Dio njih će svoje murale izvesti na zgradi FUNK-a u Kampusu, a dio će umjetničke radove integrirati u središte Koprivnice – na zid Zajednice tehničke kulture.

SAF će ove godine prvi put izaći izvan Koprivnice i predstaviti mural s temom putovanja, autorice koje se predstavlja pseudonimom Epoha na pročelju sportske dvorane u Virju. 

Tehia će u bivšoj vojarni izvesti sliku jelena, Kristina na istom mjestu izraditi mural s temom prirode, a u sličnoj će maniri zajednički rad izvesti mlade studentice Akademije likovne umjetnosti Petra i Borna.

U slučaju lošeg vremena, gostovanja umjetnika će se održati tijekom idućeg tjedna, poručuju Mamuze.

Dnevni raspored i zapise pratite na pratite na službenoj stranici Street art festivala gdje ćete saznati tko od umjetnika radi na kojoj lokaciji. Ulaz je slobodan, a možete ih posjetiti do nedjelje 27. rujna. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Rebeka i Dražen današnji su slavljenici, čestitajte im!

Rebeka i Dražen današnji su slavljenici. Rebeka je racionalna, uzbuđena, bezgranična, energična, draga i zabavna osoba. Dražen je dinamična, snalažljiva, ugodna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti