7.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADI SE PUNOM PAROM

Mala mljekara Kalničanka povećava kapacitete, investicija će doprinijeti povećanju proizvodnje poznatog Kalničkog sira
M

Cilj nam je da proizvođaći mlijeka kalničkog prigorja imaju svoju prerađivačku mini industriju. Također, želimo da konačno mlijeko dođe u naše vrtiće, škole... Djeca piju dehidrirano mlijeko, puno aditiva. To izaziva alergije kod djece i odraslih, kazao je Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik.

Ne propustite

Usprkos ljetnim vrućinama na Kalniku se radi punom parom. U tijeku je, naime, rekonstrukcija proizvodnog pogona u Kalničkoj mljekari.

Inače, mala mljekara Kalničanka u vlasništvu je Mladena Kešera, načelnika Općine Kalnik. 

Tako će domaći mljekari imati prilike još više proizvoditi te plasirati proizvode na tržište.

Građevinski radovi podrazumijevaju postavljanje nove opreme koja će doprinijeti povećanju kapaciteta dnevne prerade mlijeka. Točnije, povećat će se sa sadašnjih 1500 na 5000 litara.

– Cilj nam je da proizvođaći mlijeka kalničkog prigorja imaju svoju prerađivačku mini industriju. Također, želimo da konačno mlijeko dođe u naše vrtiće, škole… Djeca piju dehidrirano mlijeko, puno aditiva. To izaziva alergije kod djece i odraslih – kazao je Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik.

Mladen Kešer // Foto: arhiva

Upitali smo ga i kakva je situacija kad govorimo o mljekarima na kalničkom području te nam je rekao da nije sjajna, no na ovaj se način ipak želi spriječiti propadanje mljekarstva.

Prema riječima Mladena Kešera, vrijednost radova je oko 500.000 kuna. Svečano otvorenje novih pogona planirano je krajem rujna kad bi radovi trebali i završiti.

Inače, tu se proizvode i visokokvalitetni polutvrdi i svježni sirevi, a najpoznatiji su autohtoni kalnički dimljeni, kalnički bijeli, sa začinima, vlascem, paprikom, bučinim sjemenkama… Mogu se kupiti na sajmovima, a kušati samo u Kalničkom podrumu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×