Novi Koprivnički godišnjak

‘Manje smo pisali o planovima za budućnost, ali to ne znači da ih nemamo’

13:21h
0
Danas je predstavljen koprivnički godišnjak // Foto: Matija Gudlin

Naglasak je na onome što se radilo, koliko se radilo i gdje smo postigli određene velike rezultate. Ove godine smo manje pisali o našim planovima za budućnost, ali to ne znači da ih nemamo – još je istaknula Maja Hleb, direktorica uprave Komunalca.

U povodu Dana grada Koprivnice predstavljeno je 12. izdanje Koprivničkog godišnjaka, informativnog gradskog biltena koji će biti podijeljen građanima.

Tvrtka Kosinus izradila je i online izdanje godišnjaka, koje će biti dostupno na linku. (http://godisnjak.koprivnica.hr/).

Naklada je 12 tisuća primjeraka, što je dvije tisuće više nego lani, a povećan je i broj stranica sa 100 na 116.

– Troškovi izdanja su 82 tisuće kuna, a sva sredstva prikupljena su od sponzora od kojih je došlo 128.000 kuna, dok se u gradski proračun nije diralo – rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Maja Hleb, direktorica uprave Komunalca rekla je da su u godišnjaku pokušali sažeti sve gradske aktivnosti koje su se odvijale.

– Naglasak je na onome što se radilo, koliko se radilo i gdje smo postigli određene velike rezultate. Ove godine smo manje pisali o našim planovima za budućnost, ali to ne znači da ih nemamo – istaknula je ona.

Od najzanimljivijih tema i projekata gradonačelnica je izdvojila izgradnju nove Belupove tvornice, pedijatriju, Sveučilište Sjever i Piškornicu.
Najavila je da bi radovi izgradnje nove pedijatrije trebali započeti do kraja mjeseca. Investicija je to vrijedna 20 milijuna kuna, a u potpunosti se financira iz državnog proračuna.
Isto tako, vrlo je ponosna na Sveučilište Sjever koje je postalo osmo javno sveučilište u Hrvatskoj. Što se tiče Piškornice, gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što se nakon dugo godina pregovora i tužbi okončao spor te građani mogu očekivati sniženje cijene otpada za domaćinstva za 10 posto i za industriju pet posto.

Što se tiče samog sadržaja godišnjaka, najavljeni su i projekti koji predstoje i koji su u tijeku, no bez velikih novih zamaha.
Iduće godine u planu je izgradnja još jednog Poduzetničkog inkubatora, u poduzetničkoj zoni Dravska investicije vrijedne 42 milijuna kuna i 70-ak novih radnih mjesta te je pri kraju projektna dokumentacija za strateški projekt InnoTech.
Isto tako, u planu je i skori završetak Podravskog ipsilona te izgradnja drugog kolosijeka preko Koprivnice do Botova koji bi trebao biti gotov do 2020. godine.
Upravo se ishode dozvole za izgradnju vanjskih gradskih bazena.

Dobar rad gradske uprave, institucija i službi, u godišnjaku je pohvalio premijer Zoran Milanović, koji je istaknuo da je Koprivnica svjetla točka Hrvatske jer je jedan od motora rasta i razvoja.

Ako uspoređujemo s prošlogodišnjim izdanjem, u impressumu ovogodišnjeg nije naveden glavni urednik ni autori tekstova i fotografija, odnosno suradnici.
Poslovi izrade dodijeljeni su privatnoj tvtrki Planmedia iz Koprivnice, čiji je vlasnik Mladen Švaco, dok je lani taj posao obavljao Glas Podravine i Prigorja.

– Autori su manje-više one stručne službe o kojima se u tekstu radi. To znači, KC Plin je poslao tekst i fotografiju o svojim aktivnostima, određena udruga o svojim i tako dalje – naglasila je M. Hleb i objasnila kako glavnog urednika nema, jer je sve poslove pripreme i obrade radila tvrtka Planmedia iz Koprivnice.