DepoSIt Business Breakfast

Marija Mraz stručnjacima i poduzetnicima predstavila tjesteninu s koprivom

Cilj je približiti koncept društvenih inovacija malim i srednjim tvrtkama i inovacijskim agencijama.

15:35h
0
Foto: Bolje sutra

Predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz sudjelovala je 27. siječnja na aktivnosti DepoSIt Business Breakfast. Susret se održao putem Zooma, a sudjelovalo je 30-ak poduzetnika i stručnjaka koji se bave društvenim inovacijama.


Prezentirala je tjesteninu s koprivom, jer kroz projekt „Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme“ Udruga Bolje sutra osnovat će društveno poduzeće za proizvodnju tjestenine od koprive i srodnih proizvoda te zapošljavati osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene osobe.

Sudjelovala je u raspravi i kreiranju zaključaka koji će doprinijeti osmišljavanju i uspostavi europskog inovacijskog sustava za testiranje društvenih inovacija.

Uvodno predavanje na Business Breakfastu održala je Tina Pahić u ime Centra za inovacije i EU projekte Hrvatske gospodarske komore, doc. dr. sc. Danijel Baturina s Pravnog fakulteta u Zagrebu, a primjere iz prakse dali su Marija Mraz i Tomislav Dominić iz tvrtke Geld koji je predstavio sustav pomoći starijim osobama kada žive sami.

Projekt DepoSIt u Hrvatskoj provodi Centar za inovacije i EU projekte HGK, s partnerima iz Njemačke, Španjolske, Nizozemske, Italije i Rumunjske. Cilj je približiti koncept društvenih inovacija malim i srednjim tvrtkama i inovacijskim agencijama.

Event su moderirali stručnjaci Agencije za komunikacijski menadžment/Communication Management Consultancy „Media Val“.

Foto: Bolje sutra

čitam...