hrs

Marijeta Vidak ostala bez titule najbolje rukometašice godine, nagradu osmi put osvojila bivša Podravkašica

Andreji Penezić ovo je osmi put da se može pohvaliti tom laskavom titulom. Penezić je ovime postavila novi rekord u osvojenim nagradama budući da je jedina koja se ovom nagradom okitila osam puta.

14:45h
0
Marijeta Vidak protiv Dunaujvarosa postigla je četiri pogotka // Foto: Mario Kos
Foto: Mario Kos

Kako navode službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza, Andrea Penezić osvojila je titulu najbolje rukometašice u protekloj godini koja je dodijeljena u poluvremenu jučerašnje prijateljske utakmice između muških reprezentacija Hrvatske i Crne Gore igranoj u Splitu.

Andreji Penezić ovo je osmi put da se može pohvaliti tom laskavom titulom. Penezić je ovime postavila novi rekord u osvojenim nagradama budući da je jedina koja se ovom nagradom okitila osam puta. Igra vodeću ulogu u redovima makedonskog Vardara s kojim je do sada osvojila dvije brončane i jednu srebrnu medalju u Ligi prvakinja, a 2015. godine bila je i najbolji strijelac natjecanja sa 102 pogotka.

– Žao mi je što večeras nisam bila u Splitu i što nisam mogla prisustvovati dodjeli. Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Velika mi je čast primiti ovo priznanje po osmi put koje će mi biti poticaj za jos bolje igre. Od srca hvala svima na podršci – kratko je izjavila Penezić.

Igračica Podravka Vegete, Marijeta Vidak, osvojila je četvrto mjesto u ukupnom poretku, iza nje je bila samo igračica Lokomotive Larisa Kalaus.

Andrea Penezić 75 bodova
Stela Posavec 41 bod
Aneta Benko 24 boda
Marijeta Vidak 8 bodova
Larisa Kalaus 7 bodova
Nitko 1 bod