JEDNOGLASNI IZBOR

Martina Dalić na čelu Podravke trebala bi imati plaću od 45 tisuća kuna, mogući su i bonusi

Bivša potpredsjednica prve Plenkovićeve Vlade, te ministrica gospodarstva u istoj, u sklopu prvoga obraćanja javnosti istaknula je čast što će imati priliku voditi Podravku.

14:47h
0
Inicijalno obraćanje Martine Dalić, nove predsjednice uprave Podravke
Foto: Ivan Balija

Nadzorni odbor jednoglasno je Martinu Dalić potvrdio kao novu predsjednicu Uprave Podravke, a ona bi danas u kompaniji trebala odraditi svoj prvi radni dan. Kao što je potvrđeno službenim priopćenjem kompanije, njezin se mandat nastavlja na onaj prerano preminulog Marina Pucara, što znači da će trajati do 23. veljače 2022. godine.


– Mirovinski fondovi nisu htjeli ulaziti u bitku s Vladom ovaj put. Uvjet im je bio da na čelo tvrtke ne bude postavljena nekompetentna osoba. Ona ipak ima sposobnost voditi takvu tvrtku – rekla je neimenovana osoba, upućena u pregovore, za 24sata.

No, isti izvor piše kako će M. Dalić dobiti još jedan, cijeli petogodišnji mandat, ističući kako ima povjerenje premijera Andreja Plenkovića. Plaća bi joj, pak, navode, trebala iznositi oko 45 tisuća kuna, s time da menadžeri imaju pravo na bonus.  Prošle je godine u vidu bonusa podijeljeno 12 milijuna kuna.

– Vlada je odlučila postaviti bankaricu na čelo prehrambene industrije koja ima drugačiju poslovnu logiku i vrijednosti. Ako uskoro Vlada zaključi da im nedostaje novca te će prodavati svoj udio u Podravki, Dalić im je očito prava osoba za to. Plenković joj očito vjeruje jer ju je stavio i uz reputacijsku štetu koju će otrpjeti. Računa na kritike dva-tri dana i onda će to prestati – kazao je drugi sugovornik za 24sata.

Martina Dalić // Foto: Podravka

Podsjetimo, bivša potpredsjednica prve Plenkovićeve Vlade te ministrica gospodarstva u istoj u sklopu prvoga obraćanja javnosti istaknula je kako je počašćena što će voditi Podravku.

– Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve dimenzije. To je velika odgovornost. Razgovarala sam sa svim dioničarima koji su mi potvrdili da je zajednički cilj rast i razvoj Podravke. Vjerujem da to odgovara očekivanjima Podravkaša, poslovnih partnera. Veselim se radu s mojim timom, radnicima Podravke. Nadam se da će mi pomoći u ostvarivanju cilja koji pred nas stavljaju dioničari. Želim se zahvaliti Nadzornome odbore, Vladi RH, na iskazanom povjerenju. I premijeru Plenkoviću – izjavila je jučer, između ostaloga, M. Dalić.

Inicijalno obraćanje Martine Dalić, nove predsjednice uprave Podravke
Foto: Ivan Balija

čitam...