DOK TE NEĆE, NEĆE TE

Maturanti ove godine zakinuti za norijadu i maturalnu večer, ravnatelji su nam otkrili što se planira

Školska godina za maturante privodi se kraju, a koprivničkim maturantima zadnji nastavni dan pada na datum 26. svibanj, dakle sljedeći tjedan u utorak.

17:30h
0
Norijada Bašča Koprivnica 2018
Foto: Ivan Brkić

Školska godina za maturante privodi se kraju, a koprivničkim maturantima zadnji nastavni dan pada na datum 26. svibanj, dakle sljedeći tjedan u utorak.

Ovaj datum nije univerzalan za sve maturante s područja Hrvatske, već podsjetimo, on ovisi o odabiru modela praznika i nadoknadi štrajka. Upravo to dovodi nas do pitanja održavanja maturalne večeri u Koprivnici i opće poznate i svakom maturantu drage norijade. A kako sada stvari stoje, niti jednog niti drugog neće biti. Odnosno, odgođeno je do daljnjeg.

Kontaktirali smo ravnatelje triju srednjih škola u našem gradu, točnije ravnatelja Obrtničke škole Zlatka Martića, Vjekoslava Robotića, ravnatelja Gimnazije Fran Galović te Manuelu Gregurić, ravnateljicu Srednje škole Koprivnica i gotovo svi rekli su nam isto.

Foto: Matija Gudlin
Zlatko Martić // Foto: Matija Gudlin

– Maturalne večeri organiziraju naši učenici sa svojim roditeljima, a koliko ja baratam s informacijama, naši učenici neće održati maturalnu večer – rekao je Zlatko Martić.

Srednjoškolci su se također složili kako će ove godine najvjerojatnije ostati bez svoje maturalne večeri.

Foto: Matija Gudlin
Manuela Gregurić // Foto: Matija Gudlin

– Sve je otkazano. To je trebalo biti sljedeći tjedan, ali s obzirom na sve naravno da je neće biti, hoće li naši maturanti imati želju organizirati večer ovakvog tipa možda najesen, to stvarno ne mogu sada znati – rekla je Manuela Gregurić.

Vjekoslav Robotić odradio je već nekoliko sastanaka s predstavnicima gimnazijskih maturanta i ono u čemu su se složili jest da će, dok se situacija s koronavirusom smiri i kad mjere popuste, razmisliti o naknadnom održavanju maturalne večeri.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Kad se stvore uvjeti, Vijeće maturanta, koje i organizira maturalnu večer, će odlučiti hoće li je biti i kad će biti. Djeca imaju volju, a bilo bi šteta da ih se zakine za sve. Kad mjere olabave, kad se riješi matura, ako bude raspoloživih prostora, ako će ju željeti održati, djeca znaju da im ja za sve  stojim na raspolaganju – rekao je Robotić.

Kako sada stvari stoje, a s obzirom na činjenicu da je idući tjedan u utorak zadnji nastavni dan maturanata, norijade neće biti.

Futsal ekipa kod gradonačelnika
Foto: Ivan Brkić

– Mi ćemo uskoro sazvati sastanak s predstavnicima maturanta i ravnatelja i nakon toga ćemo znati što dalje. Javna okupljanja s više od 40 ljudi su zabranjena i dalje, tako da zasad stvari stoje tako da norijade ove godine neće biti  – rekao nam je Dario Jembrek.

Nažalost, krivac ovakvom razvoju događaja je koronavirus. Nitko mu se nije nadao, ali očito je da još trebamo pričekati da se sve vrati u normalu.

čitam...