Milivoj Bračun novi trener Slavena Belupa

13:57h
0
090603-bracun-m

Nakon odlaska Mile Petkovića, trener Slavena Belupa u novoj sezoni bit će Milivoj Bračun. Informacija je objavom na internetskim stranicama kluba u srijedu poslije podne dobila i službeni karakter, nakon odustajanja trenera Varteksa Dražena Beseka izbor je pao na Bračuna. Novi strateg Farmaceuta u ponedjeljak bi trebao biti predstavljen javnosti na konferenciji za novinare u Koprivnici.

– Na Upravi kluba smo osnovali Komisiju za izbor novog trenera, a ja sam bio zadužen za razgovore s više kandidata i odluka je pala na Milivoja Bračuna. Poznate su nam njegove stručne kvalitete, vodio je nekoliko naših i slovenskih prvoligaša, a posljednji trenerski posao obavljao je u zaprešićkom Interu. Našeg novog trenera predstavit ćemo na konferenciji za novinare koja će se održati u ponedjeljak – izjavio je sportski direktor Rajko Magić za službene stranice Slavena Belupa.

Bračun je rođen 21. travnja 1958. godine, a porijeklom je iz Drnja kraj Koprivnice, kao i Slavenov predsjednik Stanislav Biondić. Nastupao je za kadete Slavena Belupa, bio je član Dinamove šampionske ekipe iz 1982. godine, a nakon toga igrao je za beogradsku Crvenu zvezdu i španjolski Elche. Kao trener je vodio Koper, Istru, Zagreb, Rijeku i Inter iz Zaprešića te Elche, a s Farmaceutima će po prvi put u Europi biti trener jedne hrvatske momčadi.
Bračun bi u Koprivnici trebao potpisati ugovor na ‘godinu plus godinu’.

čitam...